Evenement organiseren, gebruik openbare weg

U kunt voor uw evenement een deel van het openbare domein laten afsluiten of parkeerplaatsen laten vrijhouden.

Hoe gaan we te werk?

U vraagt een inname van het openbare domein aan via uw online aanvraag voor het evenement. De politie maakt een politiebesluit en het college van burgemeester en schepenen moet dat goedkeuren. Het politiebesluit wordt afgekondigd op de gevraagde locatie. Onze technische dienst levert de benodigde verkeersborden en nadarhekken. U als organisator moet die borden en hekken tijdens de goedgekeurde termijn plaatsen.

Opgelet: de nadarhekken voor het afsluiten van de straat worden standaard geleverd na uw aanvraag. Daarvoor hoeft u dus niet apart hekken aan te vragen. Wenst u meer nadarhekken, dan kunt u dat uiteraard wel aanvragen bij de uitleendienst voor evenementenmateriaal.

Kostprijs

Een inname van het openbaar domein voor een evenement is gratis. Voor tv- en filmopnames wordt een forfaitaire kost aangerekend. Voor verhuizingen e.d. kunt u rechtstreeks terecht bij de politie en moet u een waarborg voor de borden betalen. 

Uitzonderingen

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.