Uitleendiensten

Materiaal aanvragen

Online module

Via bovenstaande link ga je naar de module waar je zowel de beschikbaarheid kunt raadplegen als het materiaal aanvragen. Op deze pagina geven we wat meer praktische info over de aanvraagprocedure.

Uitleendiensten

De gemeente heeft twee uitleendiensten: één voor evenementenmateriaal en één voor sport- en spelmateriaal.

  • In de uitleendienst voor evenementenmateriaal vind je o.a. partytenten, tafels, stoelen, partytafels, herbruikbare bekers en afvalcontainers (de kost van de afvalverwerking wordt wel aangerekend). Dat materiaal wordt bij je op locatie geleverd.
  • In de uitleendienst voor sport- en spelmateriaal kun je allerlei volksspelen (sjoelbak, bakschieten...), reuze gezelschapsspelen (vier op een rij, jenga, mikado...) en sportmateriaal ontlenen. Dat materiaal moet je zelf ophalen aan De Kouter.

Voor wie

  • De uitleendienst voor sport- en spelmateriaal is gratis ter beschikking van elke Herentenaar.
  • De uitleendienst voor evenementenmateriaal is voorbehouden voor Herentse verenigingen, scholen en buurtcomités.

Hoe gaan we te werk?

Het materiaal kan max. één jaar voor de activiteit en min. twee weken voor de activiteit gereserveerd worden via het online reservatiesysteem.

Kostprijs

Het gebruik van de uitleendiensten is volledig gratis.

In geval van schade aan het materiaal kunnen de vervangings- en/of herstellingskosten worden aangerekend.

Meer info

Ook de provincie heeft heel wat uitleenmateriaal beschikbaar voor verenigingen. Bij hen kun je bijvoorbeeld terecht voor een uitgebreide keuze aan geluids- en lichtinstallaties. Zij hebben een afhaalmagazijn in Leuven. Neem eens een kijkje op de website van de provincie, je kunt hier ook de hele catalogus raadplegen.