Evenement organiseren, promotiekanalen

Voor de promotie van uw evenement kunt u gebruik maken van de volgende kanalen:

  • aanplakken van affiches op de voorziene aanplakplaatsen;
  • gebruik van de infoportieken (infoborden;)
  • publicatie in UIT in Herent (op de website en in de infokrant).

Voor wie

Herentse en niet-Herentse verenigingen mogen gebruik maken van de aanplakplaatsen voor affiches na toestemming van de dienst evenementen. Per aanplakplaats mag maximum één affiche worden aangebracht van A1-formaat. Activiteiten die nog moeten plaatsvinden, mogen niet worden overplakt.

De infoportieken staan ter beschikking van Herentse verenigingen voor het aankondigen van activiteiten van sociaal-culturele aard, van sport en algemeen nut. Enkel borden aangekocht bij de dienst evenementen kunnen worden opgehangen.

Hoe gaan we te werk?

Aanvragen voor het ophangen van affiches of infoportieken kunnen online worden ingediend via het evenementenloket (knop bovenaan de pagina). We behandelen uw aanvraag zo spoedig mogelijk.

  • Affiches: Herentse verenigingen mogen na die melding gebruik maken van de aanplakplaatsen, niet-Herentse verenigingen moeten wachten tot een toestemming van de burgemeester bezorgd wordt door de dienst evenementen.
  • Infoportieken: na bevestiging van de aanvraag door de dienst evenementen worden de infoportieken opgehangen door de cultuurploeg. Standaard gebeurt dat vanaf donderdag 3 weken voor de activiteit tot woensdag na de activiteit. De organisator moet zelf zorgen voor de bedrukking van de portieken en ze tijdig inleveren in de gemeentelijke loods (Spoorwegstraat 8, 3020 Herent).

Kostprijs

Gebruik van de aanplakplaatsen en infoportieken is gratis. Voor de infoportieken moet u wel blanco borden aankopen via het evenementenloket (knop bovenaan de pagina). De kostprijs is 31 euro per bord. Daarna worden de borden gratis opgehangen.

Meer info

Op het stratenplan kunt u alle aanplakplaatsen en infoportieken terugvinden.

Afmetingen infoportiek: 2,50 x 0,40 meter