VELOKadee: deelsysteem voor kinderfietsen

Het deelsysteem dat kinderen voorziet van een degelijke fiets op maat, altijd en overal!

VELOKadee zet volop in op duurzame mobiliteit, deeleconomie en heeft bovendien aandacht voor kwetsbare doelgroepen. Daarmee past het perfect binnen het klimaatactieplan van Herent en de ambities van het gemeentebestuur!

Voor wie

Kinderen van 2 tot 12 jaar.

Hoe gaan we te werk?

VELOKadee werkt met een jaarlijks abonnement dat precies werkt zoals het abonnement van een gewone bibliotheek. Dat abonnement staat garant voor een veilige fiets, op maat van uw kind (2 tot 12 jaar). U kunt de fiets immers gratis omruilen zodra die te klein is geworden, waardoor u geen dure kinderfiets moet aankopen waar uw kind na enkele maanden al weer is uitgegroeid. Bovendien hebt u op het einde van de rit geen garage vol staan met nagenoeg ongebruikte kinderfietsjes. Het jaarabonnement van VELOKadee houdt bovendien ook het gratis onderhoud van de fiets in dus daar hoeft u zich als ouder ook niet mee bezig te houden.

Er worden jaarlijks VELOKadee-momenten georganiseerd bij de verschillende scholen in Herent. Velo vzw zal dan met hun fietsaanbod tot op de speelplaats komen, waar de kinderen een fiets kunnen uittesten en een abonnement kan worden aangekocht. Hou dus zeker www.herent.be en de gemeentelijke facebookpagina in het oog om op de hoogte te blijven van de laatste info hierover. Verder kunnen de inwoners van Herent ook op elk moment terecht in Leuven om de fiets rechtstreeks op te halen bij Velo vzw of een abonnement aan te kopen.

Als u een abonnement neemt dan sluit u als gebruiker een contract af met Vzw VELO.

Kostprijs

Het initiatief werkt met een jaarlijks abonnement van 62 of 12,5 euro voor kwetsbare groepen.

Meer info

Hebt u nog vragen over het aanbod van VELOKadee? Wilt u meer weten over de voorwaarden en werking van het sociale tarief? Neem zeker contact op met de gemeente via duurzaamherent@herent.be (of socialedienst@sociaalhuisherent.be).

Dit project kwam tot stand op voorzet van de autodeelgroep Herent dat samen met het gemeentebestuur, de fietsersbond en tal van enthousiaste inwoners dit initiatief heeft vormgegeven en gelanceerd. De gemeente Herent slaat voor dit project de handen in elkaar met Velo vzw en de Nationale Loterij.