VELOKadee: deelsysteem voor kinderfietsen

Het deelsysteem dat kinderen voorziet van een degelijke fiets op maat, altijd en overal!

VELOKadee zet volop in op duurzame mobiliteit en deeleconomie en heeft bovendien aandacht voor kwetsbare doelgroepen. Daarmee past het perfect binnen het klimaatactieplan van Herent en de ambities van het gemeentebestuur!

Voor wie

Kinderen van 2 tot 12 jaar.

Hoe gaan we te werk?

  • VELOKadee werkt met een jaarlijks abonnement dat precies werkt zoals het abonnement van een gewone bibliotheek. Dat abonnement staat garant voor een veilige fiets, op maat van uw kind (van 2 tot 12 jaar). Als uw kind groeit en de fiets is een maatje te klein geworden, dan kunt u de fiets gratis omruilen. Zo moet u geen dure kinderfiets aankopen waar uw kind na enkele maanden al weer is uitgegroeid. Ook hebt u op het einde van de rit geen garage vol met bijna ongebruikte kinderfietsjes. Het jaarabonnement van VELOKadee omvat ook het gratis onderhoud van de fiets, dus daar hoeft u zich als ouder ook niet mee bezig te houden.
  • Er worden jaarlijks VELOKadee-momenten georganiseerd bij de verschillende scholen in Herent. Velo vzw komt dan met hun fietsaanbod tot op de speelplaats. Kinderen kunnen een fiets uittesten en ouders kunnen een abonnement nemen. Hou zeker www.herent.be en de gemeentelijke facebookpagina in het oog om op de hoogte te blijven. Daarnaast kunnen de inwoners van Herent ook op elk moment bij Velo in Leuven terecht om de fiets op te halen, een abonnement te nemen of voor een onderhoud.

Als u een abonnement neemt dan sluit u als gebruiker een contract af met Vzw VELO.

Kostprijs

  • Het initiatief werkt met een jaarlijks abonnement van 62 euro (of 12,5 euro voor kwetsbare groepen).
  • Hebt u een UITPAS met kansentarief of hebt u een doorverwijsbrief van het OCMW, dan betaalt u 12 euro per jaar.

Meer info

Hebt u nog vragen over het aanbod van VELOKadee? Wilt u meer weten over de voorwaarden en werking van het sociale tarief? Neem zeker contact op met de gemeente via mobiliteit@herent.be.

Dit project kwam tot stand op voorzet van de autodeelgroep Herent dat samen met het gemeentebestuur, de fietsersbond en tal van enthousiaste inwoners dit initiatief heeft vormgegeven en gelanceerd. De gemeente Herent slaat voor dit project de handen in elkaar met Velo vzw en de Nationale Loterij.