Vakantiewerking De Speelkriebels

Tijdens elke schoolvakantie (uitgezonderd de kerstvakantie) organiseert de gemeente speelpleinwerking voor alle kinderen tussen 4 (geboortejaar 2017) en 15 jaar.

Een bende gemotiveerde animatoren werkt samen met de jeugddienst hard om dagelijks een brede waaier aan activiteiten te kunnen aanbieden.
Het accent van de speelpleinwerking ligt niet op opvang, maar wel op het entertainen van ons jonge publiekje.
De speelpleinwerking kan makkelijk gecombineerd worden met onze Kletz- en Grabbelpaswerking.
Voor extra vroege en late opvang kan er een combinatie gemaakt worden met Hib-Hop.

De speelpleinwerking gaat steeds door in het nieuw speelpleingebouw op de Warotsite, Warotstraat z.n., 3020 Winksele. Je kind aanmelden in de ochtend kan aan de hoofdingang van de Warotzaal bij de inschrijvingstafel.

Voor wie

Alle kinderen tussen 4 ( geboortejaar 2007) en 15 jaar.

Voorwaarden

Visie van onze werking

Het speelplein is een plaats waar kinderen tussen 4 en 15 jaar terecht kunnen om een leuke dag te beleven. Opgeleide monitoren werken dagelijks een gevarieerd en gedifferentieerd aanbod uit dat verschillende domeinen omvat en elk kind op zijn niveau aanspreekt.

Zo kunnen we de ene dag ruimteschepen bouwen en op Mars gaan wonen, terwijl we op een
ander moment knutselen en koken voor de verjaardag van de prinses of voetballen voor het
Belgische elftal... Alles is mogelijk en we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en de hersenkronkels van de kinderen zelf. Om er voor te zorgen dat alle kinderen die graag willen komen spelen tot bij ons geraken stellen wij alles in het werk om hen daarbij te helpen. De gemeente voorziet in:

 • een democratische prijs voor iedereen en een
  sociaal tarief voor wie het nodig heeft;
 • voorsprong bij inschrijving (lid OCMW);
 • hulp bij inschrijving
 • busvervoer
 • fietstrein.

Speelplein moet een plek zijn waar kinderen in een gekende en beschermde omgeving zichzelf kunnen zijn.
Waar ze ten volle kunnen spelen, zonder rekening te moeten houden met propere kledijā€¦
Daarvoor willen we voorzien in voldoende ruimte, vooral om in alle vrijheid te kunnen buiten spelen.
Zo kan elk kind zich ten volle ontwikkelen maar ook de nodige rust vinden om te ontsnappen aan de drukte die een speelpleindag met zich meebrengt.
Hoewel we geen schoolse situatie willen creëren, vinden we het toch belangrijk dat de kinderen iets leren. Samen spelen, respect voor elkaar en elkaar helpen zijn eigenschappen die het speelplein tot een fijne plek maken.

Hoe gaan we te werk?

We werken met voorinschrijvingen voor alle activiteiten van de vakantiewerking.
Inschrijven kan via I school.
Om de dag van inschrijving zelf sneller aan de slag te kunnen, kunt u wel al op voorhand een familieaccount aanmaken.

Let op: Het is dus verplicht om telkens vooraf in te schrijven voor alle activiteiten van de vakantiewerking. De plaatsen zijn vaak beperkt, ook voor een gewone speelpleindag.
Inschrijven kan tot de vrijdag voorafgaand aan de speelpleinweek voor speelplein, zwemmen en bus (of tot alles volzet is).
Voor Kletz en Grabbelpas kan u 5 dagen inschrijven.

Op de dag zelf is het belangrijk dat je kind in de ochtend(7.30-9 uur) wordt aangemeld. Dit kan telkens bij de hoofdingang van de Warotzaal aan de inschrijvingstafel. In de avond (16.30-18 uur) kan er op dezelfde plaats worden afgemeld.

Kostprijs

 • 3 euro voor een halve dag spelen
 • 6 euro voor een hele dag spelen

Wat meebrengen?

 • Lunch
 • Drankje
 • Versnapering
 • Speelkleding aangepast aan het weer
 • Tophumeur

Meer info

HERFSTVAKANTIE 2021

De herfstvakantie zal doorgaan van woensdag 3 november tot vrijdag 5 november. Onze activiteiten gaan telkens door van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.30. Opvang voorzien we van 7.30uur tot 9.00 uur - 12.00uur tot 14.00uur- 16.30uur tot 18.00uur.

Op donderdag 4 november is er een Kletz en Grabbelpas activiteit voorzien. Meer informatie kan je vinden in onderstaande flyer.

Op vrijdag 5 november is er een extra activiteit voorzien en zullen we met heel het speelplein naar Leuven gaan om het festival De Rode Hond te bezoeken. Deze activiteit zit in het budget van een gewone speelpleindag. We vertrekken en komen aan op het speelplein om het gewone uur.

Vanaf de herfstvakantie is het terug mogelijk om je kind in te schrijven voor een halve dag of enkele dagen. Deze inschrijvingen zullen zaterdag 16 oktober 2021 starten vanaf 10.15 uur online. Indien je hulp nodig hebt kan je enkel telefonisch geholpen worden van 10.15 tot 10.45 uur op het nummer 016/85.30.75.