Animator in Herent worden

Wat kan je allemaal zijn op het plein? 

Animator 

Je zorgt samen met je medeanimatoren voor knotsgekke activiteiten voor kinderen tussen 4 en 15 jaar. Dit bereiden we telkens voor in het weekend voor de vakantie en in de avonden na het speelplein. We verwachten dan ook dat je hier aanwezig bent. Buiten deze ervaring leer je ook een heleboel mensen kennen en verdien je een klein centje.

Schrijf je in voor de krokusvakantie via de bovenstaande knop "inschrijven krokusvakantie"

Hulpanimator 

Je bent 15 jaar en je hebt een hart voor kinderen en jeugdwerk. Dan is het Speelplein de ideale plek voor jou! Je helpt de animatoren van het speelplein in de dag om de activiteiten tot een goed einde te brengen. We verwachten van jou dat je enthousiast en vooral dat je ervaring wilt opdoen. We verwachten niet van je dat je op de voorbereidingen aanwezig bent maar dit kan wel altijd handig en leuk voor je zijn. Als hulpanimator verdien je nog geen vrijwilligersvergoeding.

Schrijf je in voor de krokusvakantie via de bovenstaande knop "inschrijven krokusvakantie"

Hoofdanimator 

Als hoofdanimator coach jij en ondersteun jij de animatoren van die week. Ook zorg je ervoor dat de dag vlot verloopt en heb je een overzicht van het speelplein. Je werkt nauw samen met de jeugddienst om alles in goede banen te leiden. We verwachten hierbij dat je minstens 3 jaar ervaring hebt op het speelplein of een hoofdanimatorcrusus hebt gevolgd.

Schrijf je in voor de krokusvakantie via de bovenstaande knop "krokusvakantie".

Voor wie

Een (hulp)animator is een enthousiaste jongeren dit 15 jaar/16 jaar of ouder is. Het is een beden enthousiastelingen die zich zowel tijdens de schoolvakanties als tijdens het jaar inzetten om kinderen en jongeren een leuke tijd te bezorgen.

We beleven niet alleen een leuke tijd met de kinderen maar ook onder elkaar. Tijdens het jaar zit de monitorenwerking achter het speelplein niet stil en komen we regelmatig samen. Zo organiseren we een speelpleinfeest, ontspanningsweekend, kerstfeestje en nog veel meer. Kortom een jaar vol plezier!!

Voorwaarden

1. Je bent 15(hulpanimator), 16 jaar of ouder (animator).

2. Je mag bij de Speelkriebels altijd eerst komen testen of het 'animator zijn' je ligt maar na een testperiode van 2 weken, vragen we wel de cursus 'animator in het jeugdwerk' te volgen.
Dit om de kwaliteit en de creativiteit van onze werking hoog te houden.

3. Na je cursus mag je bij ons of bij een andere erkende organisatie stage doen. Eens geslaagd ben je een 'echte moni' en kan je zo vaak je wil de kinderen op het plein komen entertainen!

Hoe gaan we te werk?

Ben je geïnteresseerd om monitor in Herent te worden?

1. Vul dan de monitorenfiche in die je hierboven kan vinden. Hierdoor krijgt de jeugddienst alle nodige informatie.

2. De jeugddienst zal je contacteren en eventuele verder informatie geven.

3. Vul de inschrijvingslink in om een plekje te bemachtigen tijdens de vakantie. Dit kan ook telkens door een berichtje te sturen naar vakantiewerking@herent.be.

Kostprijs

Als animator bij de Speelkriebels, werk je als vrijwilliger. Je krijgt dus geen grootse bedragen maar we proberen je wel te verwennen met een pak fun, een goeie begeleiding en een hoop vrienden voor het leven!

Hulpanimator --> geen vrijwilligersvergoeding

Animator zonder brevet --> 40 euro per dag 

Animator met brevet --> 13.41 euro/ uur (8uur)

Hoofdanimator --> 13.41 euro/uur (8uur)

Meer info

Dagplanning van een animator

7.30 tot 9 uur: ochtendopvang : opvangen of klaarzetten van activiteit.

9 tot 12 uur: activiteiten deel 1.

12 tot 12.30 uur: begeleiden van het middageten kinderen.

12.30 tot 14 uur: middagpauze/opvangen/ klaarzetten activiteit.

14 tot 16.30 uur: activiteiten deel 2.

16.30 tot 18 uur: avondopvang: opvangen of avondtaken animator.

18 tot 20 uur: voorbereiden volgende dag

20 tot ... uur: avondactiviteit voor animatoren ( niet verplicht maar wel heel leuk!)