Pop-up speelplekken

Speciaal voor Herentse kinderen en jongeren, voorziet de vrijetijdsdienst tijdens de zomermaanden enkele extra pop-up speel- en ontmoetingsplekken.

Via experiment met verschillende tijdelijke trefpunten in verschillende buurten in Herent, treden we in interactie met de buurtbewoners om zo ons gemeentelijk speelweefsel samen verder vorm te geven.

Pop-up apenparcours

Vanaf 10 juli tot eind september kan je in het parkje naast de kerk van Veltem (Sint-Laurentiuskerk, Dorpsplein 1, 3020 Veltem) terecht voor een pop-up apenparcours van maar liefst 25 meter lang. Het apenparcours bestaat uit verschillende lage evenwichtstafels met daartussen balken of hangende en wiebelende elementen.

Zomerspeelplaats Toverveld

Jammer genoeg moeten we melden dat door feiten van meermaals vandalisme de speelplaats vroegtijdig gesloten is. We bekijken de situatie verder voor de komende vakantieperiodes.

Ook de speelplaats van GBS Toverveld (te bereiken via Trefpunt Binnenhof, 3020 Veltem) zet opnieuw zijn deuren open voor kinderen en jongeren uit de buurt. Van 5 juli t.e.m. 26 augustus kan je op de speelplaats gebruik maken van het multisportveldje (basketbal en voetbal), van de zandbak of enkele klim- en speeltoestellen.

Voorwaarden

Alle activiteiten zijn dagelijks vrij toegankelijk tot 22 uur. Gelieve voldoende rekening te houden met de coronamaatregelen en als ouder voldoende afstand te bewaren.

Tweewekelijks worden alle trefpunten gecontroleerd op veiligheid en waar nodig hersteld. We hopen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen, door samen zorg te dragen voor deze plaatsen. 

Als je zelf ergens een probleem opmerkt, kun je dat steeds melden aan de jeugddienst.
Voeg indien mogelijk de volgende informatie toe:

  • de naam van het trefpunt
  • een foto van het probleem
  • indien het om een speeltoestel gaat, het toestelnummer (er staat een code op elk toestel)