Pop-up speelplekken

Speciaal voor Herentse kinderen en jongeren, voorziet de vrijetijdsdienst tijdens de zomermaanden enkele extra pop-up speel- en ontmoetingsplekken.

Via experiment met verschillende tijdelijke trefpunten in verschillende buurten in Herent, treden we in interactie met de buurtbewoners om zo ons gemeentelijk speelweefsel samen verder vorm te geven.

Pannakooi

De gemeente Herent beschikt over twee pannakooien, die op regelmatige basis op een ander speelterrein worden geplaatst. Zo kunnen kinderen, jongeren en buurtbewoners genieten van een spelletje pannavoetbal. 'Panna' is Surinaams voor 'poortje' en is een voetbalterm waarbij je de bal door de benen van je tegenstander heen speelt. Panna is afkomstig uit het straatvoetbal, waarbij de meest behendige spelers elkaar proberen uit te dagen door o.a. het 'poorten' van de tegenstander. 

Onze pannakooien worden op regelmatige basis eens op een ander speelterrein geplaatst.
Op dit moment kan je onze panna voetbalkooien terugvinden op:

  • Trefpunt 's Herenwegveld
  • Trefpunt Wildemanspark

Voorwaarden

Alle activiteiten zijn dagelijks vrij toegankelijk tot 22 uur. Gelieve voldoende rekening te houden met de coronamaatregelen en als ouder voldoende afstand te bewaren.

Tweewekelijks worden alle trefpunten gecontroleerd op veiligheid en waar nodig hersteld. We hopen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen, door samen zorg te dragen voor deze plaatsen. 

Als je zelf ergens een probleem opmerkt, kun je dat steeds melden aan de jeugddienst.
Voeg indien mogelijk de volgende informatie toe:

  • de naam van het trefpunt
  • een foto van het probleem
  • indien het om een speeltoestel gaat, het toestelnummer (er staat een code op elk toestel)