Begraafplaatsen, wegname grafmonument

Is een graf vervallen, dan hebben de nabestaanden het recht de grafsteen of de ornamenten weg te nemen, deze blijven namelijk uw eigendom.

Wenst u deze stukken mee te nemen, dan doet u dat op eigen kosten en op eigen risico.

Laat u de grafsteen liggen, dan zal de gemeente overgaan tot het verwijderen van de grafsteen. Daarvoor worden geen kosten aangerekend, maar u kunt de steen daarna ook niet meer recupereren.

Voorwaarden

Het graf is vervallen en er wordt niet meer vernieuwd. Of er werd grondafstand gedaan.

Hoe gaan we te werk?

Wij vragen u om bijgaand document in te vullen en aan ons te bezorgen (per post, aan het loket of via begraafplaatsen@herent.be ), u kunt ook het e-formulier hierboven gebruiken. Op die manier weten we tenminste dat de nabestaanden de steen hebben weggehaald en dat er geen sprake is van vandalisme of diefstal.

Praktisch wordt er met u een afspraak gemaakt wanneer u deze werken kunt uitvoeren, zodat deze niet zouden gebeuren tijdens een begraving.

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.