Verkoop van compostvaten, -bakken en verdere toebehoren

Wie thuis composteert, bespaart. Als thuiscomposteerder hoef je geen keuken- of tuinafval aan te bieden aan de afvalophalers en je hoeft geen bodemverbeteraars aan te kopen. Je maakt deze bodemverbeteraar gewoon zelf. Want compost zorgt voor een boost in je tuin. Het voedt niet enkel het bodemleven, maar zorgt ook voor een betere bodemstructuur.

Door het toevoegen van compost gaan zowel vochtdoorlatende zandgronden als harde kleigronden vocht beter vasthouden. En dat is mooi meegenomen want enerzijds daalt op veel plaatsen in Vlaanderen het grondwater jaarlijks aanzienlijk en anderzijds zorgen fikse regenbuien steeds vaker voor wateroverlast en overstromingen.

Met compost steek je eigenlijk een spons in de grond: die houdt water langer vast bij droogte én kan meer water opvangen bij plotse, hevige regenval.

Hoe gaan we te werk?

Op je ecowerf recyclagepark kan je compostvaten, beluchtingsstokken, gerecycleerde compostbakken en aanbouwelementen bestellen/aankopen. Dit kan niet langer bij de gemeente.

Kostprijs

Om kwaliteitsvolle compost te maken heb je een degelijk compostvat of duurzame compostbak nodig. Deze kan je aan voordelige prijzen aankopen op het recyclagepark: 

  • Compostvat met beluchtingsstok: 30 euro
  • Compostbak met beluchtingsstok: 60 euro
  • Aanbouwelement compostbak: 40 euro
  • Beluchtingsstok: 6 euro

Afhandeling

De artikelen worden verkocht op het recyclagepark.

Meer info

21.12.2021: reglement goedgekeurd door de gemeenteraad

12.01.2022: publicatie op gemeentelijke website

12.01.2022: publicatie in het register van bekendmakingen - art. 288 v/h decreet - nr. 2022/0002