Toegankelijkheid in restaurants en cafés

Zet je toegankelijkheid mee op de kaart?

Laat jouw stem horen als bezoeker

Klanten met en zonder beperking kunnen een beoordeling achterlaten over de toegankelijkheid van een zaak. Hoe meer restaurants en cafés beoordeeld worden, hoe hoger toegankelijkheid op de agenda komt. Deel dus jouw ervaring over het bezoek op de detailpagina van de zaak op iedereenoveral.be. Kwam de informatie die je vooraf kreeg overeen met jouw ervaring ter plaatse. Is de naam van een restaurant of café veranderd? Is de zaak niet meer open? Of is de informatie niet meer actueel? Laat het weten via iedereenoveral@inter.vlaanderen. Zo werken we samen aan meer informatie over toegankelijkheid voor iedereen.

Ben je ondernemer?

Ben je een ondernemer en baat je een restaurant of café uit? Deel de toegankelijkheidsinfo over jouw restaurant of café op iedereenoveral.be. Maak gratis een login aan en vul de online vragenlijst in. Een kleine inspanning met een grote meerwaarde. Zo kan elke bezoeker op voorhand nagaan hoe toegankelijk de zaak is. Iedereen kan dat trouwens.

Ga voor goud!

Scoort jouw zaak goed? Dan krijgt je een extraatje en zie je op de website een medaille bij jouw restaurant of café verschijnen. Is er nog wat werk aan de winkel of wilt je het nog beter doen? Dan kun je bij Inter terecht voor concrete tips. Zelfs al is jouw zaak niet meteen volledig toegankelijk, met enkele kleine maatregelen kun je vaak een wereld van verschil maken.

Hulp nodig?

Een volledig toegankelijke zaak creëren, dat begint al van bij het ontwerp. Open je binnenkort een restaurant of café? Of plan je een grondige renovatie van jouw zaak? Kies dan voor een inclusief ontwerp, waarbij de klant centraal staat. Want dat is uiteindelijk toch voor wie je het doet. Weet je niet goed hoe te beginnen met verbeteringen? Inter helpt jou verder met advies op maat. Uitbaters van restaurants en cafés willen vaak werk maken van de toegankelijkheid van hun zaak, maar denken dat het onbegonnen werk is. Maak je je zorgen om de kostprijs, ingrijpende werken, het eindresultaat of weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op met Inter op 011 26 50 30 of via info@inter.vlaanderen.

Raadpleeg het magazine hier onderaan.