Caro Rosseels - gezondheidspsycholoog

Je kan bij Caro terecht voor orthomoleculaire gezondheidsbegeleiding volgens de principes van de KPNI, Ze werkt samen met Marlies Huysentruyt van Eat Good feel good en heeft als missie om je gezonder, energieker en beter in je vel te laten voelen door in te zetten op voeding en leefstijlinterventies.

PNI-therapie gericht op voeding en lifestyle kan zowel preventief als curatief ingezet worden, dat wil zeggen: zowel voor mensen die hun gezondheid willen optimaliseren (vb. meer energie, conditie optimaliseren voor een bepaald trainingsdoel,…) als voor mensen die komaf willen maken met aanslepende symptomen en ziektes.

Door een integrale aanpak waarbij we focussen op het totaalplaatje van gezondheid en door op zoek te gaan naar de échte oorzaak van jouw symptomen. We focussen niet enkel op voeding alleen maar bekijken ook andere leefstijlfactoren waarvan empirisch is aangetoond dat ze een significante invloed hebben op gezondheid, namelijk: beweging, ademhaling, slaap en stress(management).

Intermittent living interventies en/of supplementen kunnen in samenspraak gehanteerd worden om het zelf herstellend vermogen van je lichaam te vergroten en om je uiteindelijk opnieuw controle te geven over je eigen gezondheid.

Voor wie?

Je kan bij Caro terecht als:

 • Je het helemaal gehad hebt met je vermoeidheid en futloosheid en je op zoek bent naar meer energie
 • Je werk wil maken van een gezond voedingspatroon & de meest up to date informatie hierrond wil ontvangen
 • Je last hebt van (suiker)cravings, je vaak ‘hangry’ bent en terug meer controle wil over je eetgedrag
 • Je op zoek bent naar een gezond gewicht zonder te vervallen in diëten en calorieën tellen en met respect voor je hormoonhuishouding (denk aan overgewicht, diabetes type 2, prediabetes/insulineresistentie,…)
 • Je nooit meer last wil hebben van spijsverteringsproblemen (lees: zure oprispingen, opgeblazen buik, winderigheid, constipatie, diarree, moe na het eten, prikkelbare darmen,…..)
 • Je kampt met bepaalde psychische klachten en stemmingsmoeilijkheden (angst en paniek, depressie, slaapproblemen) en je wil hier (ook) op een lichaamsgerichte manier mee aan de slag
 • Je te maken hebt met hormonale problematieken (acné, PCOS, PMS, menopauze…) en je wil hiermee aan de slag op natuurlijke wijze
 • Je hebt een zwangerschapswens, je bent zwanger of je bent net mama geworden en je wil je hierin optimaal laten ondersteunen
 • Je af wilt van je allergieën en intoleranties (eczeem, hooikoorts,astma, voedselallergieën,…)
 • Je een complementaire behandeling wil aangaande schildklierproblematiek (vb. Hashimoto, Graves,…)

Hoe gaan we te werk?

 • Intake

Ter voorbereiding op het eerste gesprek krijg je een uitgebreide vragenlijst toegestuurd, alsook een digitaal voedingsdagboek waarbij het aangeraden is deze reeds in te vullen voor het intakegesprek.

Tijdens het eerste gesprek neem ik ruim de tijd om te luisteren naar je verhaal en komen we samen tot een duidelijke vraagverheldering. Ik wil alles weten over jouw klachten, levensstijl, slaappatroon, je werkschema, beweegmomenten en je huidige eetgewoontes. We plaatsen dit samen met je klacht/symptoom in de context van jouw leven en gaan op zoek naar de ultieme oorzaak van jouw klachten.

Na dit eerste consult neem ik de tijd om samen met collega Marlies @EGFG het totaalbeeld van jouw symptoom/ziektebeeld in kaart te brengen en krijg je een uitgebreid behandelplan doorgestuurd waar we de volgende weken samen aan werken. Afhankelijk van je hulpvraag en klachten krijg je na de intake ook reeds een voedingsplan en/of digitaal voorschrift voor suppletie toegestuurd, zodat je meteen aan de slag kan.

 • Eerste opvolgconsult

Tijdens het eerste opvolgconsult (1-2 - weken na de intake) maken we ruimte voor deep learning, waarbij ik jou van A-Z uitleg geef en inzicht verschaf in de oorzaak van je klachten, welke werkingsmechanismen binnen jouw lichaam ontregeld zijn en wat nu precies de bedoeling is van de interventies opgenomen in jouw geïndividualiseerd behandelplan.

We bekijken samen de haalbaarheid van het voorgestelde behandelplan en maken aanpassingen waar nodig. Dit opvolgconsult is een cruciale stap binnen het behandelplan aangezien het belangrijk is dat het voor jou volledig duidelijk is wat nu precies de aanleiding gaf tot je klachten en wat je hier zelf aan kan doen. Kennis brengt immers rust, vertrouwen in je eigen potentieel en motivatie tot verandering.

 • Verdere opvolgconsulten

De frequentie van deze opvolgconsulten is zeer afhankelijk van het klachtenpatroon en de manier waarop je zelf aan de slag gaat met je behandelplan. Idealiter zit er zo’n 2-3 weken tussen de opvolgconsulten: genoeg tijd om zelf aan de slag te gaan en te experimenteren met nieuwe gewoonten en de eerste resultaten te kunnen evalueren.

Opvolgconsulten hebben als doel om bij te sturen waar nodig en als stok achter de deur voor jou om ook effectief met de interventies aan de slag te gaan. We bespreken samen de resultaten en bekijken waar aanpassingen of nieuwe interventies aangewezen zijn. In de eerste plaats zijn deze consultaties positieve inspiratie- en motivatiemomenten om door te zetten. Ingeslepen gewoontes verander je niet zomaar. In het begin vraagt dit wat inspanningen, nadien loopt het vanzelf.

Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat je na een aantal sessies zelf aan de slag kan met de opgedane kennis en dat je duurzame aanpassingen maakt binnen je levensstijl. Ik help je heel graag op weg en laat je nadien met veel liefde en vertrouwen terug los wanneer je zélf de expert bent geworden over je eigen gezondheid.

Contactpersoon

rosseels Caro

Openingstijden

Afspraken gaan door in Studio Wink of op verplaatsing, op een moment dat voor jou past. 

Stuur gerust een mailtje voor meer informatie naar caro.rosseels@hotmail.com of bel/whatsapp Caro op 0473/21.72.78