Vuurvlieg

loopbaan * focus * mindset coach

Coach Kirsten Winnelinckx helpt je om stralend jezelf te zijn.

Kirsten begeleidde - na het afronden van haar studies sociaal werk - volwassenen bij hun zoektocht naar zinvol werk. Ze ontdekte daarbij dat maar weinig mensen hun eigen 'handleiding' kennen. En dat ze daarom vaak verkeerde keuzes maken. Het zette haar aan om zich te verdiepen in het talentendenken en de positieve psychologie. Kennis die ze later in haar functie als HR-verantwoordelijke goed kon toepassen.

In 2016 startte ze haar eigen coachingspraktijk: Vuurvlieg. Als loopbaan-, life en lean coach helpt ze volwassenen om te ontdekken waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen. En om met hun inzet waardevolle resultaten te boeken. Talent - je natuurlijke aanleg in denken, communiceren, informatie verwerken, beslissingen nemen,... - staat daarbij centraal. Want wanneer mensen meer inzicht hebben in zichzelf, presteren ze beter en kunnen ze gemakkelijker afstemmen op en verbinding maken met anderen. De naam 'vuurvlieg' is trouwens niet zomaar gekozen. Het staat voor wat er met mensen gebeurt wanneer ze op en top zichzelf kunnen zijn: ze gaan gloeien! Prachtig om te zien, en voor Kirsten dé drijfveer in haar werk!

Prentenboek 'Kontzettend Bedankt'

Begin 2017 ontstond het idee van het boek "Kontzettend Bedankt", nadat Kirsten zelf had ervaren wat verkeerd werk met je doet en ook in haar omgeving heel wat mensen zag worstelen met stress en (nakende) burn-out. In het verhaal worstelt vuurvliegje Len met het feit dat zijn kontlichtje niet meer brandt. Hij ontdekt - met de hulp van zijn vrienden - dat hij zijn talenten te weinig heeft ingezet. Het werd een mooi prentenboek dat kinderen aanzet om na te denken over hun eigen talenten. De gespreksleidraad achterin het boek helpt (groot)ouders om met hun (klein)kinderen te praten over talent.

Educatief programma voor basisscholen 'Talent in de klas'

Met de publicatie van het prentenboek ontstond ook het idee van een educatief programma rond talentgedreven werken in de klas. Als mama van 3 kleine kinderen zag Kirsten hoe belangrijk de school is voor het ontwikkelen van een positief zelfbeeld bij kinderen. Net zoals bij volwassenen kunnen ook kinderen in een verkeerde context terechtkomen: een school of klas die onvoldoende aansluit bij hun talenten of natuurlijke voorkeur. En net zoals volwassenen kunnen er ook burn-out verschijnselen optreden. Burn-out is namelijk een energiestoornis: wanneer de menselijke batterij te weinig opgeladen is, hebben lichaam en geest daar last van. 

Sindsdien volgde Kirsten een opleiding tot kindercoach en behaalde het label 'kindertalentenfluisteraar'. Ze is de drijvende kracht achter 'talent in de klas' (www.talentindeklas.be). De kennis en expertise die ze opbouwt als coach in het bedrijfsleven wordt op deze manier overgedragen naar het onderwijs. Kirsten is er rotsvast van overtuigd dat talentgericht onderwijs de manier is om kinderen al van jongs af aan te helpen bij het ontdekken van hun handleiding. En dat dit er in de toekomst toe zal bijdragen dat de kinderen van nu als volwassene weerbaarder zijn voor stress en burn-out.  

Contactgegevens

Adres
Hollestraat 32 3020 Veltem-Beisem
GSM
0486/360987
E-mail
kirsten@vuurvlieg.be
Website
www.vuurvlieg.be

Contactpersoon

Winnelinckx Kirsten

Openingstijden

maandag - dinsdag - donderdag: 9 - 15u

vrijdag: 9 - 16u