BE-Alert: meteen op de hoogte bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we u graag snel waarschuwen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat u meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie.

BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid u waarschuwt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen. Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om u te waarschuwen. U kunt een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Hoe gaan we te werk?

Laat u waarschuwen, waar u ook bent

Een bericht van BE-Alert kunt u op twee manieren ontvangen. Een alarm kan verzonden worden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat u zich inschrijft op BE-Alert. U kunt verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Woont u in Herent maar werkt u in Brussel? Registreer dan de beide adressen, zo blijft u steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie kan ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Zo kunt u dus ook verwittigd worden als u een dagje aan zee, in de Ardennen… bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema...

Registreer u

Wie nog niet ingeschreven is bij BE-Alert nodigen we graag uit om zich in te schrijven via www.be-alert.be. Inschrijven is volledig gratis. Wie thuis geen computer of internet heeft, kan zich bij Be-Alert inschrijven via een invulformulier dat u kunt verkrijgen aan het onthaal van De Kouter. Zo kunnen we ook u informeren bij een noodsituatie. 

Denk er ook aan uw gegevens aan te passen als die sinds uw inschrijving gewijzigd zijn.

Gemeentelijke test Be-Alert op 12 maart

Het federale Be-Alertsysteem is niet alleen voor u nieuw, maar ook voor ons. Daarom willen we het graag testen. Op maandag 12 maart ontvangen we in De Kouter de inwoners die in 2017 in onze gemeente zijn komen wonen. Tijdens die onthaalavond versturen we rond 20 uur naar alle inwoners die ingeschreven zijn in het Be-Alertsysteem een testbericht met de boodschap ‘Test Be-Alert gemeente Herent. Geen reactie vereist. Meer info: www.herent.be/Be-Alert’. Afhankelijk van de contactgegevens die u hebt opgegeven in Be-Alert ontvangt u dat bericht via mail, telefoon en/of sms.

Kostprijs

Inschrijven is volledig gratis.