BE-Alert: meteen op de hoogte bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we je graag snel waarschuwen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie.

BE-Alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid je waarschuwt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen op wie de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen. Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om je te waarschuwen. Je kunt een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Hoe gaan we te werk?

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kun je op twee manieren ontvangen. Een alarm kan verzonden worden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je kunt verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Woon je in Herent maar werk je in Brussel? Registreer dan de beide adressen, zo blijf je steeds op de hoogte.

Bij een grote noodsituatie kan ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Zo kun je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee, in de Ardennen… bent, of een uitstap maakt naar de zoo, de cinema...

Registreer je

Wie nog niet ingeschreven is bij BE-Alert nodigen we graag uit om zich in te schrijven via www.be-alert.be. Inschrijven is volledig gratis. Wie thuis geen computer of internet heeft, kan zich bij Be-Alert inschrijven via de computer aan het onthaal van De Kout. Zo kunnen we ook jou informeren bij een noodsituatie. 

Denk er ook aan je gegevens aan te passen als die sinds je inschrijving gewijzigd zijn.

Kostprijs

Inschrijven is volledig gratis.