Zorgparking

Vergemakkelijk het werk en de mobiliteit van zorgverstrekkers en verhoog zo mee de beschikbare tijd voor zorg aan de patiënt.

Het project 'Zorgparking' wil het werk en vlotte verplaatsingen van zorgverstrekkers vergemakkelijken door hen private parkeerplaatsen voor garagepoorten te laten gebruiken tijdens de uitvoering van de zorg bij een patiënt. Dat zonder dat de zorg op dezelfde locatie moet plaatsvinden. Zowel voor zorgverstrekkers als patiënten is het belangrijk dat er bij het parkeren zo weinig mogelijk tijd verloren gaat zodat de beschikbare tijd voor zorg optimaal besteed kan worden aan de patiënt.

Het project is gebaseerd op vrijwilligheid.

Voor wie

Elke Herentenaar die rechtmatig beschikt over een parkeerplaats, biedt die vrijwillig aan de zorgverstrekker aan. De gemeente beheert het project en is aanspreekpunt bij vragen en/of eventuele problemen. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project en kan op elk moment de reglementen en modaliteiten aanpassen indien nodig.

Hoe gaan we te werk?

Hoe kan ik mijn parkeerplaats aanbieden?

  • Als je je inrit of parkeerplaats wilt aanbieden, dan moet je je registreren. Je vult het online webformulier in via bovenstaande knop. Problemen met het registreren? Neem contact met ons op via 016 85 30 20. Wij helpen je verder met de registratie.
  • Eens je ingeschreven bent, gaat de dienst mobiliteit na of je inrit of parking in aanmerking komt voor deelname.
  • Raadpleeg zeker ook het reglement van het project Zorgparking dat u onderstaand als bijlage vindt.

Hoe maak ik mijn zorgparking kenbaar?

  • Bij goedkeuring krijg je de sticker van het project in je bus.
  • Je plakt die sticker op de garagepoort of aan de inrit zodat het voor de zorgverstrekkers duidelijk is dat zij die parking kunnen gebruiken.

Hoe vraag ik als zorgverstrekker een zorgparkingkaart aan?

  • De zorgverstrekkers vragen een zorgparkingkaart aan bij de gemeente via bovenstaande knop. Die geeft hen de toelating om de aangemelde parkeerplaatsen te gebruiken op momenten dat zij zorg verstrekken bij een patiënt.
  • De zorgparkingkaart bevat hun naam en een telefoonnummer waarop zij bereikbaar zijn tijdens het verstrekken van de zorg. Zij plaatsen deze kaart altijd duidelijk zichtbaar achter de voorruit van hun wagen, zodat je hen kunt opbellen tijdens het gebruik van je parking of inrit. Als je zelf dringend moet vertrekken, kun je de zorgverstrekker dus vragen om zich even te verplaatsen.

Zorgbehoevende

  • Ben je zelf zorgbehoevende en komen er zorgverstrekkers bij je aan huis? Informeer hen zeker over dit project.

Meer info

'Zorgparking' is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Herent en de gemeente Kortenberg.