Zo dichtblij, nog tot 3 juni

Op 29 april werd het officiële startschot voor de nieuwe campagne ‘Zo Dichtblij’ in onze gemeente gegeven. De campagne ondersteunt de lokale handel en stimuleert activiteiten rond duurzaamheid.

Wie tijdens de campagneweken winkelt in de deelnemende gemeenten ondersteunt de lokale economie en wordt daarvoor beloond met een tombolalot. Bij de registratie van het lot op de website www.zodichtblij.be krijgt u concrete tips om milieubewuster te leven.

Tijdens het startmoment bracht de gemeente ‘Zo Dichtblij’ in de praktijk. Kinderen probeerden voor de eerste keer de fietsjes van VELOKadee uit, de gloednieuwe kinder-fiets-o-theek. Dit systeem om kinderfietsen te delen kwam tot stand op initiatief van de lokale autodeelgroep, in samenwerking met Velo en de gemeente. Terwijl de kinderen rondfietsten konden de inwoners genieten van een glaasje van de lokale sapbar en wijnbar. Tijdens de lancering openden de geefwinkel en de samentuin hun deuren, hebben buurtbewoners enkele geveltuintjes aangeplant en werd een nieuwe zaal voor verenigingen geopend in het centrum van de gemeente. Zo kwamen vele thema’s van de campagne aan bod. Bovendien passen deze activiteiten helemaal bij het engagement dat de gemeente aanging om de CO2-uitstoot op haar grondgebied tegen 2020 met 20% te verminderen.

Hebt u vragen of suggesties, wilt u zelf ook iets op poten zetten maar weet u niet goed hoe hier aan te beginnen? Neem gerust contact op via duurzaamherent@herent.be en dan helpen we u graag verder!

donderdag 18 mei 2017 8.52 u.