Winnaars duurzaamheidssubsidie 2019

De winnaars van de duurzaamheidssubsidie voor buurtfeesten zijn bekend! De eerste plaats is voor de 'Groene driehoek van Diependaal', gevolgd door de buurtcomités van de Sint-Michielsstraat, Neerijsestraat, Mechelsesteenweg en Godelinde. Proficiat en bedankt aan alle deelnemers!

De winnaars

Zoals elk jaar onderscheidt het buurtcomité van de Groene Driehoek in Diependaal zich van de andere deelnemers door hun vele duurzame activiteiten en initiatieven. Dit jaar organiseerden ze een leuke wandeling door de wijk 'Gluren bij de buren' waar enkele bewoners hun hobby voorstelden. Ze startten een buurttuin en een bessenbos, waar ze ook een bijenhotel plaatsten. Ze bouwden een leuk vogelhuis en organiseerden petanque namiddagen met de buurt. Verder blijven ze kurk inzamelen, maken ze volop gebruik van hun buurtbank, spelen ze het buurtspel en brouwen ze hun eigen bier. Zij verdienen de extra subsidie van 300 euro.

De tweede en derde plaats werden behaald door buurtcomité Sint-Michielsstraat en het buurtcomité van de Neerijsestraat. Zij verdienen beiden 200 euro voor hun geweldige inzet voor een duurzaam buurtfeest. Beiden scoorden heel hoog op alle gebieden o.a. afvalverwerking, gebruik van duurzame voeding en materialen.

Ook de buurtcomités van de Mechelsesteenweg en de Godelindewijk willen we belonen voor hun duurzame inspanningen met een extra subsidie van 150 euro. Ook zij hebben zich dit jaar enorm ingezet om hun buurtfeest te verduurzamen en maakten bijvoorbeeld leuke raamtekeningen en een prachtige vogel met snoeiafval.

Van harte dank voor jullie inspanningen

Proficiat aan alle winnaars! Maar ook van harte dank aan de andere buurtcomités die deelgenomen hebben en die zich ingezet hebben voor duurzaamheid: Sint-Jobsweg, Onze-Lieve-Vrouwstraat en Persilstraat.

Het bestuur en onze vrijetijdsdienst dankt jullie van harte voor de deelname. Bedankt voor jullie enthousiasme en inzet om van onze gemeente een leuke plek om te wonen te maken. We appreciëren jullie inspanningen enorm en blijven proberen om jullie steeds te ondersteunen waar mogelijk.

Deelnemen in 2020?

Meteen lanceren we opnieuw een warme oproep naar alle buurtcomités om deel te nemen aan de duurzaamheidssubsidie voor 2020. Weet dat elke kleine inspanning om van onze gemeente een duurzame en aangename plek te maken, een goede is! Niet twijfelen. Alle informatie vind je hier terug.

vrijdag 10 januari 2020 10.59 u.