Winnaars duurzaamheidssubsidie 2018

De vijf winnaars van de duurzaamheidssubsidie 2018 zijn bekend! Het is het derde jaar op rij waarin we een duurzaamheidssubsidie uitreiken aan de vijf buurtcomités die het meest hebben ingezet op een duurzaam buurtfeest.

De winnaars

De hoofdwinnaar van de extra subsidie is ook dit jaar het buurtcomité de Groene Driehoek van Diependael. Dit buurtcomité blijft zich enorm inzetten voor duurzaamheid zowel tijdens het buurtfeest als tijdens het jaar bij allerlei andere activiteiten en initiatieven. Dit jaar hebben ze hun lang verwachte en zelf gemaakte ecologische buurtbank officieel in gebruik genomen. Ook hebben ze hun eigen inzamelpunt voor kurk in de wijk opgericht. Zij verdienen de extra subsidie van 300 euro.

De tweede en derde plaats werden behaald door buurtcomité Sergeysstraat en het buurtcomité van de Mechelsesteenweg. Buurtcomité Sergeysstraat organiseerde een kleine rommelmarkt met speelgoed van de kinderen en zette in op herbruikbare jetons . Buurtcomité Mechelsesteenweg heeft een enorme sprong gemaakt. Drank- en eetbonnetjes werden hergebruikt, ze creëerden een eigen afvaleiland en organiseerden voor de kinderen een leuke extra activiteit met een afvalkanon van EcoWerf. Zij verdienen beiden 200 euro voor de organisatie van het volgende buurtfeest.

Ook de buurtcomités Bovenberg en Tweebruggenstraat (Boomgaardfeesten) willen we belonen voor hun duurzame inspanningen met een extra subsidie van 150 euro. Ook zij hebben zich dit jaar enorm ingezet om hun buurtfeest te verduurzamen.

Van harte dank voor jullie inspanningen

Proficiat aan alle winnaars! Maar ook van harte dank aan de andere buurtcomités die deelgenomen hebben en die zich ingezet hebben voor duurzaamheid: Neerijsestraat en Diependaal feest.

Een welgemeende dank u van onze vrijetijdsdienst en het college van burgemeester en schepenen aan alle buurtcomités. Bedankt voor jullie enthousiasme en inzet om van onze gemeente een leuke plek om te wonen te maken. We appreciëren jullie inspanningen enorm en blijven proberen om jullie steeds te ondersteunen waar mogelijk.

Deelnemen in 2019?

Meteen lanceren we opnieuw een warme oproep naar alle buurtcomités om deel te nemen aan de duurzaamheidssubsidie voor 2019. Weet dat elke kleine inspanning om van onze gemeente een duurzame en aangename plek te maken, een goede is! Niet twijfelen. Alle informatie vind je hier terug.

dinsdag 11 december 2018 11 u.