Winnaars duurzaamheidssubsidie 2017

2017 was het tweede jaar waarin we een duurzaamheidssubsidie mochten uitreiken aan de vijf buurtcomités die zich het meest ingezet hebben om hun buurtfeest te verduurzamen. De vijf winnaars van de duurzaamheidssubsidie zijn inmiddels bekend!

De winnaars

De hoofdwinnaar van de extra subsidie is dit jaar het buurtcomité van de Groene Driehoek van Diependaal. Dit buurtcomité engageert zich enorm -zowel tijdens het buurtfeest als doorheen het jaar- voor allerlei toffe activiteiten en initiatieven om zowel ecologische duurzaamheid als duurzame contacten tussen de buren te stimuleren. Opmerkelijk dit jaar is dat ze een een buurtbar gebouwd hebben, waar de hele buurt gebruik van kan maken, een zelf gemaakte ecologische buurtbank lieten plaatsen, waar buren kunnen samenkomen, en een eigen bier (Diepend'Ale) brouwden. Zij verdienen een extra subsidie van 300 euro.

De tweede en derde plaats werden behaald door buurtcomité Bovenberg en het buurtcomité van de Sergeystraat. Buurtcomité Bovenberg ondernam een aantal opmerkelijke initiatieven (een ecologisch toilet en zelfgemaakt 'Bovenberggeld'). Buurtcomité Sergeystraat springt er dan weer uit door de investering in biologische, lokale en fair trade voeding. Zij verdienen 200 euro voor de organisatie van het volgende buurtfeest.

Ook de buurtcomités van de Bijlokstraat (Via Loca) en van de Langeveldstraat willen we belonen voor hun duurzame inspanningen met een extra subsidie van 100 euro. Ook zij hebben zich dit jaar enorm ingezet om hun buurtfeest te verduurzamen.

Bedankt voor jullie inspanningen

Proficiat aan alle winnaars! Maar ook bedankt aan de overige buurtcomités die deelgenomen hebben aan de subsidie en die zich ook allen ingezet hebben voor duurzaamheid: Overstraat, Hollestraat, Mechelsesteenweg, Geuzenveld en Groenstraat.

De vrijetijdsdienst en het college van burgemeester en schepenen bedankt ook alle buurtcomités voor hun voortdurende enthousiaste inzet om van onze gemeente een leuke plek om te wonen te maken. We appreciëren jullie inspanningen enorm en proberen jullie steeds te ondersteunen waar mogelijk.

In 2018 deelnemen?

Bij deze nodigen we meteen alle buurtcomités uit om deel te nemen aan de duurzaamheidssubsidie voor 2018. Elke kleine inspanning om van onze gemeente een duurzame en aangename plek te maken, is een goede! Alle informatie hierover vind je hier.

 

 

donderdag 4 januari 2018 15 u.