Wil je vrijwillige bijzitter worden bij de verkiezingen?

Voor de verkiezingen van is het lokale bestuur van Herent op zoek naar vrijwillige bijzitters om op de verkiezingsdag te helpen in het stembureau.

Herent heeft in totaal 18 stembureaus, dit jaar verspreid over 3 plaatsen: sporthal Ivo Van Damme, centrum Warot en sporthal Bart Swings.

Als bijzitter neem je de identiteitskaarten aan, controleer je de kiezerslijsten of help je indien nodig kiezers bij het gebruik van de stemcomputer. Je wordt daarbij begeleid door de voorzitter en zijn of haar secretaris. Om je kandidaat te stellen, moet je voldoen aan volgende voorwaarden: je moet 18 jaar zijn of ouder, inwoner van onze gemeente zijn en stemgerechtigd.

Op de verkiezingsdag ben je aanwezig van 7 tot 16 uur. Je krijgt daarvoor een kleine vergoeding. De gemeente voorziet in ontbijt, een lunch en koffie en frisdrank.

Interesse? Schrijf je meteen in via de knop hierbij of aan het loket in De Kouter. Deze inschrijving bewaren we ook voor volgende verkiezingen. Je moet je dus niet telkens opnieuw kandidaat stellen. Uiteraard kun je je steeds uitschrijven.

Schrijf in voor vrijwillige bijzitter

maandag 13 mei 2024 8.30 u.