Willy Kuijpers is overleden

Onze oud-burgemeester, onlosmakelijk verbonden met Herent sinds de jaren 70, is en was zeer geliefd. Gisteren is hij overleden. Er is een digitaal rouwregister geopend op de gemeentelijke website. In De Kouter is een papieren rouwregister geopend.

Zijn strijd voor Vlaanderen, zijn sociale bewogenheid, zijn inzet en luisterend oor voor iedereen die met groot of klein verhaal bij hem kwam is legendarisch. Zijn hart lag in Herent, hij heeft het in al die jaren mee gevormd en toch hield hij ook altijd de blik op het grote Europa. Willy zette zich onverdroten in voor het eigen beslissingsrecht van volkeren, heinde en ver.
Wij zijn zeer dankbaar dat we Willy gekend hebben, zijn avontuurlijk en rijkgevuld leven mochten meebeleven.
Oprechte deelneming aan de ganse familie, in het bijzonder zijn vrouw Lieve Devijver, kinderen en kleinkinderen.

Heer, laat het Prinsenvolk der oude Nederlanden
Niet ondergaan in haat, in broedertwist en schande;
Maak dat uit d’oude bron nieuw leven nogmaals vloeit,
Schenk ons de taaie kracht om fier, vol vroom vertrouwen,
Met nooit gebroken moed ons land herop te bouwen,
Tot statig als een eik voor U ons volk herbloeit.

Rouwregisters

Er is een rouwregister geopend in De Kouter. U bent welkom om uw medeleven te delen met in achtneming van de coronamaatregelen. Dat kan elke dag van 8.30 tot 12 uur, 14 tot 16 uur behalve vrijdag en maandagavond 17.30 – 19.45 uur behalve maandag 30 november. Kom het liefste alleen.

U kunt ook gebruikmaken van het digitale gemeentelijke rouwregister via deze link: https://www.herent.be/samen-rouwen-we-om-oud-burgemeester-willy-kuijpers

woensdag 18 november 2020 8.37 u.