Wijk-werken (vroeger PWA)

Sinds 1 januari 2018 is de PWA-werking vervangen door het ‘wijk-werken’. VDAB of OCMW screenen vanaf dan werkzoekenden en leefloners. Wie in aanmerking komt, kan maximaal twee maal zes maanden aan de slag als wijk-werker en mag tot 60 uur per maand werken. Daarvoor ontvangt men een premie bovenop de uitkering. Ondertussen krijgt de wijk-werker begeleiding om door te stromen naar een passende job. En dat is het grote verschil met de vroegere PWA: het wijk-werken is bedoeld als een opstap om aansluiting te vinden bij de arbeidsmarkt.

Voor wie

Particulieren, scholen, vzw’s en lokale besturen kunnen een aanvraag doen om kleine klussen of opdrachten te laten uitvoeren door de wijk-werkers. De gedetailleerde takenlijst moet nog gemaakt worden door VDAB. Vast staat al dat gemeenten dat aanbod naar keuze kunnen uitbreiden of beperken. VDAB biedt daartoe een online platform aan voor zowel aanbieders als wijk-werkers.

Hoe gaan we te werk?

De intergemeentelijke vereniging IGO is door onze gemeente aangeduid als organisator. IGO beheert dit project onder de naam ‘IGO wijk-werken’.

Meer info

Bent u wijk-werker, gebruiker of partner? U vindt alle info op www.vdab.be/wijk-werken

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.