Wielerwedstrijden

Sinds 1 januari 2020 treedt een nieuw koninklijk besluit in werking betreffende wielerwedstrijden en cyclocrossen in België.

Voor wie

Dit besluit geldt voor alle wielerwedstrijden, dus ook voor alle-terreinwedstrijden, zoals de cyclocrossen, mountainbike wedstrijden en voor de wedstrijden waar een gedeelte met de fiets gereden wordt, zoals de dua- en triathlons. Deze vallen onder dit besluit, zelfs als de wedstrijden niet plaatsvinden op de openbare weg. 

Doortochten en recreatieve tochten vallen niet onder dit besluit.

Voorwaarden

De belangrijkste aandachtspunten uit het koninklijk besluit betreffen het aanwijzen van het aantal signaalgevers door de burgemeester en de verplichte aanwezigheid van een hulppost van het Rode Kruis en een ziekenwagen tijdens de wedstrijd.

Hoe gaan we te werk?

De organisator dient tenminste veertien weken vóór de datum van de wedstrijd bij iedere bevoegde burgemeester een aanvraag tot vergunning in (via het e-loket). De burgemeester bepaalt, in samenspraak met de korpschef, in de vergunning onder meer hoeveel signaalgevers er nodig zijn voor het verzekeren van de veiligheid op de kruispunten, die hij/zij aanwijst op het parcours van de wedstrijd op het grondgebied van zijn gemeente. 

Kostprijs

Voor de aanwezigheid van een ziekenwagen en een hulppost kunt u terecht bij het Rode Kruis. Zij hanteren de volgende tarieven (d.d. 17 januari 2020):

  • aanwezigheid ziekenwagen + bemanning = € 261,44
  • hulppost met 2 vrijwilligers = € 141,56
  • vervoerskosten = € 103,45
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.