Werken op Omleiding zitten erop

Vandaag vrijdag 18 december zijn de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer op de Omleiding (N26) klaar. Het gedeelte tussen de Tildonksesteenweg en de Mechelsesteenweg is vernieuwd met een rotonde met voorsorteerstroken.

Zodra het materiaal binnen is, plaatst Fluvius de openbare verlichting langs de nieuwe gemeenteweg 'Valgaten'.

De nieuwe rotonde zorgt ervoor dat het verkeer vlotter en veiliger kan doorrijden. De werken van het Agentschap Wegen en Verkeer gingen van start in de zomer van 2019. 

Veiliger verkeer op kruising Mechelsesteenweg met Omleiding

De kruising van de Mechelsesteenweg met de Omleiding in Herent was in het verleden een onoverzichtelijk en gevaarlijk punt voor de weggebruiker. Op de kruising ligt nu een gloednieuwe rotonde met voorsorteerstroken. Die zorgt ervoor dat auto’s vlotter kunnen doorrijden en dat er minder conflicten ontstaan.

Aan de rotonde vertrekt ook de nieuwe weg 'Valgaten'. Die nieuwe weg zorgt voor een veilige ontsluiting van het bedrijventerrein. Ten slotte werd ook het kruispunt met de Tildonksesteenweg aangepakt. Er staan verkeerslichten zodat fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken naar het centrum van Herent. 

Hoe werkt de nieuwe rotonde?

De nieuwe rotonde heeft voorsorteerstroken. Op zo’n rotonde kiezen bestuurders voor ze de rotonde oprijden de juiste rijstrook in functie van hun bestemming. Op de rotonde zelf van rijstrook veranderen, is niet meer mogelijk.

Wie op de Omleiding (N26) vanuit Leuven komt, kiest voor de rechterrijstrook om de eerste of tweede afslag van de rotonde te nemen.

Wie de linkerrijstrook kiest kan de derde afslag nemen om richting Herent te rijden of de vierde afslag om terug te keren. Door dit systeem kan de rotonde meer verkeer verwerken, omdat de auto’s efficiënter gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Bekijk hier hoe de nieuwe rotonde werkt.

vrijdag 18 december 2020 10 u.