Werken AWV E314: aanleg spitsstrook Herent - Aarschot, structureel onderhoud viaduct Wilsele

Op 9 april 2018 begint Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het structurele onderhoud van het viaduct van Wilsele. Tot begin september wordt gewerkt aan de kant van de rijrichting Brussel. Vanaf het voorjaar van 2019 wordt gewerkt aan de weghelft rijrichting Lummen.

Met het structurele onderhoud maakt AWV het viaduct klaar voor de aanleg van een spitsstrook.

De spitsstrook is een derde rijstrook tussen Herent en Aarschot in de rijrichting van Lummen. Ze zal beginnen net voorbij het op- en afrittencomplex van Herent en zal lopen tot net voor het op- en afrittencomplex van Aarschot. Het is geen volwaardige rijstrook maar een spitsstrook, wat betekent dat ze enkel opengesteld zal worden tijdens de avondspits, op andere drukke momenten en bij calamiteiten of incidenten. Het eerste stuk van de spitsstrook, tussen het op- en afrittencomplex van Herent en het einde van het viaduct van Wilsele, zal overigens wel permanent opengesteld worden voor het verkeer.

De werken zullen ernstige verkeershinder veroorzaken.

Volg de berichtgeving op de site van AWV

Onderstaand vindt u de bewonersbrief die AWV bezorgd heeft.

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.