Wereldmarkt

De wereld in Herent op de duurzame Wereldmarkt

De wereldmarkt, al ruim 35 jaar een hoogtepunt van solidariteit en diversiteit, vult op 1 mei van 14 tot 18 uur het Wildemanspark met engagement en met kleur, dit jaar in en rond de h’Arena 3020.

De solidariteitsorganisaties van de gemeentelijke adviesraad GROSH tonen hoe je in Herent kunt meewerken aan internationale solidariteit. Ook de Herentse welzijns- en vluchtelingenorganisaties zijn present. evenals Herentse initiatieven voor duurzaamheid en klimaat.

Laat je inspireren door de wereld in Herent, misschien maak je wel kans op één van de fairtrade geschenkenmanden die je elk uur kunt winnen door mee te doen aan de Wereldquiz. Laat je verrassen door de rockers van Improrlando, die je continu uitdagen voor een betere wereld.

We spreken niet alleen over duurzame ontwikkeling, we passen het ook toe, bv. door in de eetstanden en in de bar producten aan te bieden van fair trade en korte voedselketen.

Voor een echte wereldsfeer zorgen enkele acts op en rond het podium van de h’Arena:

  • DROM, een percussiegroep met een 30-tal drummers en drumsters, drumt rond 14 uur de Wereldmarkt op gang en dompelt het Wildemanspark onder in een polyritmisch drumfeest.
  • Laat je verder betoveren door het ritme van de flamenco. Onze Herentse flamencoschool Flamenco El Mundo geeft een demonstratie.
  • Ook koormuziek zal klinken in het Wildemanspark, want Solidariteitskoor Kontrarie brengt muzikaal engagement met enkele strijd- en bevrijdingsliederen van verdrukte volkeren uit de hele wereld.

We sluiten om 17 uur in stijl af met wereldmuziek van het Alpacas Collective.

Zij brengen een mix van rauwe funk, stomende afro-beat en mysteri­euze ethio-jazz.

De groep heeft een stevige reputatie opgebouwd als een onweer­staan­bare live band. Met zijn negen muzikanten op drums, percussie, bas, gitaar, orgel en blazers vult de band het podium met strakke grooves en met een collec­tief enthou­si­asme!

Welkom op de Wereldmarkt! Er is werk aan de wereld...

Algemene info

Wanneer: maandag 1 mei 2023
tijdstip: van 14.00 tot 19.00 uur
Locatie: Wildemanspark, Onze Lieve Vrouwstraat, Mechelsesteenweg
Toegang: gratis

Kom bij voorkeur met de fiets of te voet. Er is een grote fietsenparking aan het station van Herent op de Wildemansweg.

Kom je met de auto? Parkeer dan aan De Kouter, spoorwegstraat 6.

Een organisatie van Gemeentelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking Herent, Dienst Lokaal mondiaal beleid, ondernemersraad, dienst lokale economie en GC De Wildeman.