Week van de opvoeding

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Het thema van de Week van de Opvoeding 2019 is 'Opvoeden, dat doen we samen!'.

Opvoeden staat niet los van alle andere levensdomeinen. Elk gezin legt zijn unieke puzzel: een dak boven je hoofd, zinvol werk, goede zorg, fijne vrijetijd met het gezin, je kinderen groot brengen. Hoe minder muurtjes je als gezin ervaart om de puzzel in elkaar te laten vallen, hoe sterker je in jouw schoenen staat bij het opvoeden. 
Een Week van de Opvoeding waarin we het hebben over het netwerk van organisaties en diensten die jou als gezin ondersteunen op alle domeinen. Want samen sta je sterker. Zo wordt het makkelijker om als ouder je batterijen op te laden en je energieniveau op te krikken. 

Ook in Herent worden enkele activiteiten georganiseerd. De deelname is steeds gratis!

Prikkels: prikkend of prikkelend?

Prikkels zijn in onze maatschappij alomtegenwoordig. Ook kinderen worden er dagelijks mee geconfronteerd. De veelheid van die prikkels zorgt ervoor dat het contact, de verbondenheid met het kind makkelijk verloren gaat.

Hierin ligt een uitdaging voor ouders: hoe kan je je kind enerzijds liefdevol opvoeden en anderzijds consequent blijven? Welke prikkels kan je jouw kind hiertoe aanbieden? Hoe kan je ervoor zorgen dat een samen-zijn niet prikkend is, maar prikkelend? Leen Verbeeck, psychotherapeute in De Bleekweide, geeft antwoorden op de vragen van ouders van kinderen van 6 maanden tot 9 jaar.

  •  9 mei 2019, 20u
  • GC De Wildeman, zaal De Nok
  • Gratis activiteit
  • Inschrijven

Relax Kids

Tijdens een sessie Relax Kids legt een Herentse Kinder- en Jongerencoach de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Een uurtje helemaal tot jezelf komen via beweging, spel, massage, visualisatie, affirmaties en ademhalingstechnieken komen de kinderen helemaal tot ontspanning.

Kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze kunnen beter omgaan met emoties, zoals boosheid, angst en verdriet.We richten twee sessies in, één voor kinderen van 3-5 en één voor kinderen van 6-9 jaar.

Help wat nu? EHBO bij kinderen en jongeren

Een ongelukje zit in een klein hoekje.

In samenwerking met het Rode Kruis Herent staan we stil bij enkele basiselementen van de eerst hulpverlening. Wat moet je doen bij schaaf- en snijwonden bij kinderen. Hoe ga je best om met bulten en builen? Wat te doen met brandwonden? En wanneer schakel je best hulp van een huisarts of spoedartsen in?

Meer info: www.weekvandeopvoeding.be