Week van de Bij van 28 mei tot 4 juni

Met dit initiatief wil het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) burgers, bedrijven en overheden aanzetten tot acties om de bijen te ondersteunen.

De bijen vervullen een erg belangrijke functie als het aankomt op biodiversiteit: ze bestuiven immers landbouwgewassen en fruitteelten. De laatste jaren hebben de bijen het echter steeds moeilijker om te overleven.
 
Draag als school, buurtcomité, vereniging of particulier uw steentje bij en organiseer allerlei bijenacties, zoals bij-vriendelijke aanplantingen in de tuin of aan de gevel, het vieren van een bijenfeest op school, het bouwen van een bijenhotel met de jeugdbeweging, een wandeling door bij-vriendelijk ingerichte tuinen of een educatief bezoek aan een lokale imker.

Ook dit jaar organiseert LNE samen met de Vereniging voor Openbaar Groen een wedstrijd voor de bijenvriendelijkste gemeente. De gemeente heeft alvast vijf bijenkasten aangekocht die over het hele grondgebied verspreid geplaatst worden. Op de Wereldmarkt op 1 mei zullen er bovendien ook lokale imkers aanwezig zijn die u met plezier verderhelpen met al uw vragen over bijen! En aan het onthaal van de Kouter kunt u een gratis bloemzaadzakje ophalen om uw tuin bij-vriendelijker te maken. Dat zal uw tuin én de directe omgeving ten goede komen!

Doet u ook mee met een leuke bijenactie? Of kunt u nog wat hulp of ideeën gebruiken? Laat het ons zeker weten via duurzaamherent@herent.be en dan zetten we uw initiatief graag mee in de verf!
 
Meer informatie over de ‘Week van de Bij’ vind je op www.weekvandebij.be

zondag 28 mei 2017 11.17 u.