Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor mij als ik naar het Verenigd Koninkrijk wil reizen voor een kort verblijf, zonder me daar te vestigen?

Tot 31 december 2020 (of zelfs langer als de overgangsperiode wordt verlengd) wordt de huidige situatie gehandhaafd. U beschikt over een verblijfsrecht van maximaal 3 maanden, met als enige voorwaarde dat u in het bezit bent van een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort.

Wat na de overgangsperiode?

Uw toegang tot het Britse grondgebied zal afhangen van de inhoud van de toekomstige overeenkomsten tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk inzake de toekomstige betrekkingen. In dit stadium is het niet mogelijk om aan te geven wat dit in de praktijk betekent. De Europese instellingen en de Belgische autoriteiten willen in de toekomst nauwe banden met het Verenigd Koninkrijk handhaven.

Personen die voor het einde van de overgangsperiode reeds in het Verenigd Koninkrijk verbleven, kunnen het land in- en uitreizen met een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort (voor niet-EU gezinsleden een geldig paspoort).

Meer info: https://diplomatie.belgium.be/nl/brexit

dinsdag 4 februari 2020 8.53 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.