Wandelnetwerk Demer en Dijle

Toerisme Vlaams-Brabant heeft samen met tien gemeenten uit het Dijleland en het Hageland een wandelknooppuntennetwerk ontwikkeld. Het wandelnetwerk is gelegen in een divers gebied met moerassen, bossen, graslanden en landbouw. Met de samenvloeiing in Werchter vormen de Demer en de Dijle een verbinding tussen het Hageland en het Dijleland. In deze regio kun je uitwaaien op de dijk, maar evengoed genieten van een uniek stukje natuur in de groene vallei.

Het wandelnetwerk Demer en Dijle is de missing link tussen drie andere wandelnetwerken in Vlaams-Brabant. Dit wandelnetwerk loopt langs Steenokkerzeel en Boortmeerbeek door naar het wandelnetwerk Brabantse Kouters en via Rotselaar en Aarschot maken we de verbinding naar het wandelnetwerk Hagelandse Heuvels en De Merode. Dit zorgt ervoor dat je in het noorden van Vlaams-Brabant, van Affligem tot Diest, onafgebroken langs knooppunten kunt wandelen.

Meer info

De infogids en de kaart van het wandelnetwerk Demer en Dijle zijn te koop in de boekhandels en toeristische infokantoren of via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties

Het project werd mogelijk gemaakt dankzij de cofinanciering van Toerisme Vlaanderen.