Wandelaars welkom in beeldenpark IJzerenberg

Vanaf de zomer is het park zo goed als permanent toegankelijk voor het grote publiek, natuurlijk volgens de nog geldende coronamaatregelen. Ontdek het samenspel van natuur en kunst. Het beeldenpark is 8 ha groot met over heel het domein bankjes om even te rusten.

Door de coronamaatregelen zijn op den IJzerenberg alle in 2020 geplande activiteiten noodgedwongen afgelast. Vanaf de zomer is het park echter quasi permanent toegankelijk voor het grote publiek, natuurlijk met inachtname van de nog geldende coronamaatregelen.

Het beeldenpark wordt opengesteld voor wandelaars om het samenspel van natuur en kunst te ontdekken. Het beeldenpark heeft een oppervlakte van 8 ha, zodat een bezoek van enkele uren voorbij vliegt. Over heel het domein staan bankjes om even te rusten, u onder te dompelen in een bosbad, te mijmeren over de gedichten of te genieten van de stilte.

De natuur is er zeer verscheiden in uitzicht ( park, boomgaard, bos en weide ), het reliëf en met al haar begroeiingen. Een tachtigtal diverse boomsoorten zijn gemerkt. Vele vogels en lopend wild kunnen gespot worden. Op hun tijd komen de vruchten: appels, pruimen, walnoten, kastanjes, hazelnoten, mispels, om ter plaatse te consumeren of mee naar huis te nemen.

De kunst is er aanwezig door de vele beeldhouwwerken her en der in het park. Op de plaatsen waar de dichters zich hebben laten inspireren is hun werk te lezen.
Bovendien zullen er op verschillende vaste plekken in het park beeldhouwers aanwezig zijn die er kleinere werken tentoonstellen. Dit zijn niet steeds dezelfden, waardoor alle facetten van de beeldende kunst aan bod komen.

Praktisch:

  • opening van woensdag tot zondag telkens van 13 tot 18 uur;
  • toegang vrij, maar enkel voor wandelaars, mits strikte naleving van de coronamaatregelen;
  • hoofdingang langs de Brusselsesteenweg 129 (grote poort) en ingang langs de holle weg;
  • geen fietsers in het park, parkingplaats aan de ingangen;
  • beperkte parking voor auto’s mogelijk aan de hoofdingang;
  • respect wordt verwacht voor de natuur, de kunstwerken en de rust in het park;
  • toegang volkomen onder eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid;
  • honden aan de leiband, picknicken niet toegelaten;
  • de kleinere beelden kunnen onmiddellijk na betaling meegenomen worden indien gewenst.

Dit is een organisatie van de vzw IJzerenberg, Brusselsesteenweg 129, 3020 Winksele.

maandag 22 juni 2020 11.38 u.