Vrijwillige burenbemiddelaars gezocht!

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk, sociaal vaardig en wilt u conflicten tussen buren helpen oplossen? De provincie Vlaams-Brabant organiseert een opleiding tot vrijwillige burenbemiddelaar.

Burenbemiddeling richt zich erop conflicten tussen buren door communicatie op te lossen. Vaak gaan de conflicten over tuinproblemen (hoge hagen, overhangende takken…), huisdieren (blaffende honden…), geurhinder, lawaaioverlast (luide muziek…) enz. Het bemiddelingsgesprek gebeurt door twee goed opgeleide vrijwilligers. In Herent worden de bemiddelaars begeleid en ondersteund door de lokale coördinator van de dienst burenbemiddeling van de gemeente.

De provincie Vlaams-Brabant organiseert voor kandidaat-vrijwilligers een opleiding in de bestuursschool PIVO in Asse (Relegem). De opleiding is gratis en vindt plaats op: 30 september, 4, 7, 14, 21 oktober en 25 november, telkens van 9 tot 17 uur.

Na een geslaagde opleiding kunt u worden ingezet als burenbemiddelaar. U kunt kiezen om actief te zijn in een gemeente waar een lokaal bemiddelingsproject bestaat of om u aan te sluiten op het provinciale netwerk.

Hebt u interesse? Schrijf u dan in voor de opleiding via www.vlaamsbrabant.be/pivo (bestuursschool – vaardigheden) of www.vlaamsbrabant/burenbemiddeling. Meer informatie kunt u vragen via mail aan burenbemiddeling@vlaamsbrabant.be of telefonisch 016 26 78 01.

 

woensdag 12 juni 2019 14.13 u.