Vierde golf, wat doen we nu het beste?

Meer en meer mensen raken besmet met het coronavirus. Dat is in bijna alle gevallen wel lastig maar niet erg. Voor de kwetsbare inwoners blijft het risico op complicaties hoog. Gelukkig gaat de vaccinatiecampagne van de boosterprik goed vooruit.

De 70-plussers zijn bijna afgewerkt, de 65-plussers staan ingepland en de uitnodigingen voor de Johnson & Johnson-gevaccineerden zijn de deur uit.

Wat kunnen we (nog) meer doen?

De testcapaciteit zit aan zijn grens waardoor er te veel tijd zit tussen oproep en afspraak. De eerstelijnszorg wordt overspoeld met vragen. Het zorgpersoneel vraagt om de instroom te verminderen. Onze huisartsen moeten hun normale werk ook kunnen uitvoeren …

Uw eenvoudige bijdrage: hou afstand, vermijd te veel verschillende contacten, draag het mondmasker en volg de voorzorgsmaatregelen strikt op.

Ga zorgvuldig om met contact met kwetsbare mensen. Laat ze niet alleen, maar ontmoet hen op een zeer veilige manier (mondmasker, handen ontsmetten, bij ziekte of klachten hoe minimaal ook ga niet op bezoek).

Kleuters en lagere schoolkinderen

We kunnen de scholen openhouden als de besmettingen beperkt blijven. Volg daarom zeker de quarantaineregels strikt op. Stuur uw kind niet naar school als het eigenlijk in quarantaine moet. 

Activiteiten mogen plaatsvinden volgens strikte regels. Lees meer over de nieuwe coronamaatregelen sinds 29 november 2021 voor vrije tijd. De organisatoren doen er alles aan om die evenementen veilig te laten verlopen. Ze vragen toelating aan de gemeente en krijgen daarbij ondersteuning van de dienst evenementen. 

Hoe u een Covid Safe Ticket (CST) aanvraagt leest u hier.

Coronatest nodig? Spaar de huisarts.

Hebt u symptomen en twijfelt u of u een test nodig hebt, vul de zelfevaluatietool in. Hebt u een test nodig, dan krijgt u een testcode via de tool https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat

Lees alle info over testen op https://www.info-coronavirus.be/nl/testen/

U kunt ook een zelftest gebruiken.

U testte positief? Blijf thuis. Uw isolatie eindigt ten vroegste na 10 dagen als u al minstens 3 dagen geen koorts meer had en u geen ademhalingsproblemen meer hebt. Vermijd zoveel mogelijk contact met uw huisgenoten. Lees er alles over op : https://www.info-coronavirus.be/nl/quarantaine-isolatie/...

Het vaccin werkt! Mensen worden minder ziek en lopen minder risico te worden opgenomen in het ziekenhuis. U kunt nog steeds terecht in vaccinatiecentrum Colomba voor een eerste prik. Bel voor een afspraak naar 02 755 22 22. En ga absoluut voor die derde prik!

Bedankt voor al de inspanningen die we samen al deden – bedankt dat u volhoudt!

donderdag 25 november 2021 14.57 u.