Bib vertelplaten ontlenen

Onze bibliotheek beschikt over een mooi aanbod van grote vertelplaten die u kunt ontlenen voor in uw klas. Deze vertelplaten gaan over bestaande prentenboeken.

We beschikken ook over een Kamishibai. Dat is een Japanse vertelvorm.

Het gaat om een klein theatertje waarin grote tekeningen passen. Elk blad geeft een scène weer uit het verhaal. Een verteller verschuift de tekeningen en vertelt intussen het verhaal dat op de achterkant te lezen staat.

Kamishibai is een unieke werkvorm om in de klas op een speelse en aantrekkelijke manier aan de slag te gaan rond taal en leesbevordering.

De magie van het kleine theater, de fascinerende wereld van verhalen en het visuele van de tekeningen vergroten de betrokkenheid van de kinderen. 

Voor wie

Voor alle kleuterklassen van de Herentse scholen.

Voorwaarden

De bibliotheek bezit één verteltheater en een groot aanbod aan vertelplaten.

Enkele afspraken:

  • het kamishibai theatertje en de vertelplaten worden enkel uitgeleend op klaskaarten.
  • Het is mogelijk om gratis te reserveren.
  • Wanneer het theatertje of de vertelplaten gereserveerd zijn door een andere klaskaart is verlenging van de uitleentermijn niet mogelijk.

Hoe gaan we te werk?

Het kamishibai theater en de vertelplaten liggen in het magazijn van de bibliotheek. Vraag ernaar aan de infobalie.

Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.