Vernieuwing jaagpad Haacht

De Vlaamse Waterweg nv vernieuwt van 2 juni tot midden juli het jaagpad langs het Kanaal Leuven-Dijle tussen de zwaaikom en de Tildonksluis in Haacht. Het jaagpad zal tijdens de werken niet toegankelijk zijn. De jaagpadgebruiker moet een omleiding volgen.

Op dinsdag 2 juni 2020 is De Vlaamse Waterweg nv in Haacht gestart met asfaltwerken op de linkeroever van het Kanaal Leuven-Dijle in de zone tussen de zwaaikom en de Tildonksluis.

Ook de werken in de zone tussen de Wijgmaalbrug en de omleidingsweg aan Cargill zijn hervat. Het jaagpad krijgt daar nog een toplaag.

Het jaagpad maakt deel uit van fietssnelweg F8 Leuven-Mechelen en zal voor de volledige duur van de werken niet toegankelijk zijn voor jaagpadgebruikers. Zij kunnen omrijden via Keulenstraat, Zijpstraat en Terbankstraat. Signalisatieborden leiden hen voorbij de werken.

Als de werken volgens planning verlopen, zijn ze midden juli afgerond. Hou er wel rekening mee dat de werken weersafhankelijk zijn. Bij lange periodes van neerslag kan er vertraging optreden.

zaterdag 20 juni 2020 9.44 u.