Verkiezingen, vrijwillige bijzitter

U kunt zich kandidaat stellen als vrijwillige bijzitter om op de verkiezingsdag te helpen in het stembureau.

Voor wie

Om zich kandidaat te stellen, moet u 18 jaar zijn of ouder, inwoner van onze gemeente zijn en stemgerechtigd.

Hoe gaan we te werk?

  • Herent heeft in totaal 18 stembureaus, dit jaar verspreid over 4 plaatsen: sporthal Ivo Van Damme, sporthal Warot, GC De Wildeman en De Kouter.
  • Als bijzitter neemt u de identiteitskaarten aan, controleert u de kiezerslijsten of helpt u indien nodig kiezers bij het gebruik van de stemcomputer. U wordt daarbij begeleid door de voorzitter en zijn of haar secretaris.
  • Op de verkiezingsdag bent u aanwezig van 7 tot 16 uur. U krijgt daarvoor een kleine vergoeding. De gemeente voorziet in ontbijt, een lunch en koffie en frisdrank.
  • Interesse? Schrijf u meteen in via de knop hierbij of aan het loket in De Kouter. Deze inschrijving bewaren we ook voor volgende verkiezingen. U moet zich dus niet telkens opnieuw kandidaat stellen. Uiteraard kunt u zich steeds uitschrijven.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.