Verkeersreglement Herent

Het verkeersreglement van Herent (officieel "aanvullende reglementen op het wegverkeer") bestaat uit vier grote onderdelen:

  • gemeentewegen (reglementen die gelden in een weg/straat die de gemeente beheert)
  • gewestwegen (reglementen die gelden in een weg/straat die het gewest beheert)
  • gebiedsdekkend (bebouwde kom, blauwe zone, schoolomgeving, woonerf, zone 30/50 of parkeerverbod)
  • gemeentegrensoverschrijdend (waarbij de maatregel doorloopt in de naburige gemeente)

Een maatregel die voor een zone geldt, bevat een omschrijving van de zone en wordt niet herhaald in de maatregel van elk van de wegen.

Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. U kunt ook telefonisch een afspraak maken (016 85 30 20). Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Burgerzaken is enkel beschikbaar voor dringende zaken en enkel na telefonisch contact (016 85 30 20). Voor al uw andere vragen, verwijzen we u door naar ons thuisloket. Of u kunt de dienst burgerzaken bereiken per e-mail op burgerzaken@herent.be

Beperk uw en onze contacten, stel uw bezoek aan De Kouter uit als dat kan en gebruik het thuisloket. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.