Verdient uw tuin het Groene Tuinlabel?

Al enkele jaren reikt de gemeente i.s.m. Natuurpunt Herent een mooi label uit voor tuineigenaars die zich inspannen om hun tuin natuurvriendelijk in te richten. Op 2 juni worden 10 tuinen met het Groene tuinlabel opengesteld.

Niet alleen de natuur vaart wel bij een natuurvriendelijke tuin, maar ook de tuinliefhebbers moeten minder in de tuin werken en kunnen meer genieten van een poeltje, composthoop, bloemenweide, houtkant, vogelbosje, takkenril, hoop stenen in verloren hoekje, ecologische zwemvijver…

Er is veel mogelijk met weinig inspanning. Al die kleine groene oases in onze betonnen omgeving maken wel degelijk een verschil!

Als u geïnteresseerd bent, kunt u op www.herent.be een registratieformulier afhalen en het doormailen naar duurzaamherent@herent.be

2 juni: Open Tuinendag met Groene Tuinlabel
Hebt u zin in een fietstochtje langs 10 tuinen met het Groene Tuinlabel in onze gemeente? Op 2 juni worden 10 tuinen met het Groene tuinlabel opengesteld. Een gids begeleidt de groep. We vertrekken om 14 uur aan De Wildeman, Schoolstraat 15 in Herent. Om u in te schrijven hoeft u alleen een mailtje te sturen aan patrick.luyten@telenet.be.

Een organisatie van de milieuadviesraad Herent

donderdag 18 april 2019 10.56 u.