Vanaf eind maart anderhalf jaar lang werken op en rond de snelweg

Vanaf eind maart voert Wegen en Verkeer vier projecten van 'Leuven Noord' uit op en rond de E314. De werken brengen het komende anderhalf jaar, tot en met de zomer van 2021, ernstige hinder met zich mee. Ze zullen vooral tijdens de ochtend- en avondspits geduld vragen van de weggebruiker.

Vier projecten op en rond E314

In anderhalf jaar tijd, worden in totaal vier projecten op en rond de E314 uitgevoerd. Alle vier zijn ze een onderdeel van ‘Leuven Noord’.

Ten eerste wordt het viaduct van Wilsele in de richting van Lummen vernieuwd en lokaal verbreed. Dit doen we met oog op de spitsstrook tussen Herent en Aarschot, die in 2022 wordt aangelegd.

Tegelijkertijd met de werken aan het viaduct legt Wegen en Verkeer een fiets- en autotunnel aan onder de E314 ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg. Die zorgt voor een veilige fietsverbinding tussen Kessel-Lo en Wilsele, zonder de op- en afritten van de snelweg te kruisen.

Daarnaast worden drie bruggen van de E314 tussen Wilsele en Holsbeek gerenoveerd.

We plaatsen ook nieuwe geluidsschermen langs de snelweg op verschillende locaties tussen Herent en Holsbeek om de geluidshinder voor omwonenden te verminderen.

Meer info over de werken vindt u op https://www.leuvennoord.be/vanaf-eind-maart-anderhalf-jaar-lang-werken-op-en-rond-de-snelweg

zondag 23 februari 2020 11.43 u.