Rijbewijs: vakbekwaamheid (code 95)

De vakbekwaamheid is een aanvulling aan het rijbewijs die verplicht is voor alle professionele bestuurders met een rijbewijs van de categoriegroepen C en D. Zij moet bovenop het rijbewijs worden gehaald en de houder moet voor de verlenging ervan om de 5 jaar een nascholing volgen. Het bewijs van vakbekwaamheid wordt op het rijbewijs aangeduid met de code 95 bij de betrokken categorieën.

Voor wie

Elke chauffeur met een rijbewijs C of D die daarmee commercieel vervoer verzorgt, heeft het bewijs van vakbekwaamheid (code 95 op het rijbewijs) nodig.

Hoe gaan we te werk?

Burgerzaken werkt enkel nog na afspraak. U kunt een afspraak maken via de knop boven onze contactgegevens.

Kostprijs

25 euro

Aan de balie kunt u contant betalen of met bancontact. Met een kredietkaart kunt u niet betalen.

Reglement

KB van 4 mei 2007

Uitzonderingen

Bepaalde bestuurders hebben geen bewijs van vakbekwaamheid nodig voor hun transportactiviteiten. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de FOD Mobiliteit.

Wat meebrengen?

  • uw identiteitskaart;
  • uw huidig rijbewijs;
  • eventueel rijgeschiktheidsattest 'groep 2' indien dat ook verlengd moet worden;
  • de pasfoto en handtekening worden digitaal overgenomen van de elektronische identiteitskaart.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot en met 19 april. De mailberichten worden onregelmatig gelezen, maar wel behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.