Uw brief kan levens veranderen!

Ook het LDC d'Ontmoeting en de bibliotheek doen mee aan de campagne van Amnesty International met als doel mensenrechtenschendingen stoppen. En het werkt! In één op de vier gevallen volgt er een positief resultaat.

Dit jaar is het thema ‘jonge mensenrechtenverdedigers’. In alle hoeken van de wereld komen jongeren op voor hun rechten en die van anderen. Daarbij worden ze vaak lastiggevallen en geïntimideerd. In sommige landen aarzelen de autoriteiten zelfs niet om jonge mensenrechtenverdedigers te folteren, gevangen te nemen of te doden.

Amnesty International roept daarom op om jonge mensenrechtenverdedigers wereldwijd te steunen door brieven te schrijven naar regeringsleiders en kaartjes met hartverwarmende boodschappen naar de jongeren zelf.

Ook in Herent krijgt u de kans om mee te schrijven. Pen, papier, kaartjes en voorbeeldbrieven liggen klaar in LDC d’Ontmoeting op vrijdagavond 13 december vanaf 19 uur en van 16 december t.e.m. 21 december in de bibliotheek tijdens de openingsuren. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Meer info: www.schrijfmarathon.be

vrijdag 22 november 2019 8 u.