U hebt een afspraak bij ons? Ga naar de zuil om u aan te melden

Sinds 25 april 2019 moet u een afspraak maken voor gemeentelijke dienstverlening. We geven nog enkele tips...

Enkele tips voor als u bij ons een afspraak hebt gemaakt

  • Kom langs op het afgesproken tijdstip. (Als u te laat komt, vervalt uw afspraak en zult u een nieuwe moeten maken…). Breng alle nodige gegevens of documenten voor de dienstverlening mee.
  • Meld u aan via de ticketzuil aan de ingang. Scan de QR-code die u ontvangen hebt via de bevestigingsmail voor uw afspraak of druk op de knop ‘ik heb een afspraak’ en vul uw geboortedatum in.
  • Uw volgnummer verschijnt op de infoschermen als u aan de beurt bent.

Om een afspraak te maken

Wilt u een nieuwe identiteitskaart aanvragen of afhalen? Hebt u een omgevingsvergunning nodig of een rijbewijs? Hebt u vragen voor de diensten burgerzaken, mobiliteit, ruimtelijke ordening, openbare werken, woonwijzer…? Maak een afspraak via www.herent.be, 016 85 30 20 of via het onthaal.

Afspraak wijzigen of annuleren

Als u online een afspraak hebt gemaakt dan krijgt u een e-mail met de afspraakgegevens en een link waarmee u de afspraak kunt wijzigen of annuleren. Hebt u een afspraak via het onthaal gemaakt dan neemt u opnieuw contact op met het onthaal als u die afspraak wilt wijzigen of annuleren.

Hoe maakt u een afspraak als u geen computer of internet hebt?

U belt naar het onthaal van De Kouter op 016 85 30 20 of u gaat naar de onthaalbalie in De Kouter, Spoorwegstraat 6 in Herent.

Soms moet u wachten ook al lijken medewerkers vrij te zijn

Medewerkers verlenen niet allemaal dezelfde dienstverlening en kunnen u misschien niet voorthelpen. Onthaalmedewerkers staan u heel graag bij, maar kunnen u bijvoorbeeld niet aan een internationaal paspoort helpen. Iemand zonder afspraak tussen 2 afspraken in nemen kan als gevolg hebben dat de volgende klant later dan zijn afspraakuur aan de beurt komt. Dat zou niet correct zijn. Misschien weet de loketmedewerker niet dat u er bent. Ga daarom in ieder geval altijd eerst naar de zuil om u aan te melden.

U hebt geen afspraak gemaakt en komt toch langs: wat nu?

U gaat naar de onthaalbalie in De Kouter waar een onthaalmedewerker het afsprakensysteem raadpleegt en u een afspraak geeft. Het kan zijn dat u die dag niet meer geholpen kunt worden; inwoners met een afspraak hebben voorrang.

Meer informatie vindt u op www.herent.be/afspraakmaken. Aan het onthaal van De Kouter ligt ook een infofolder ter beschikking.

maandag 27 mei 2019 10.37 u.