Toekenningsvoorwaarden sociale lening verruimd

Bij het Vlaams Woningfonds kunt u terecht voor een goedkoop hypothecair krediet. Sinds 1 september zijn de toekenningsvoorwaarden van de woonkredieten van het Vlaams Woningfonds verruimd.

Bij het Vlaams Woningfonds kunt u terecht voor een goedkoop hypothecair krediet voor:

  • de aankoop van een woning of appartement, eventueel in combinatie met het renoveren ervan;
  • het behoud van een woning of appartement bij een echtscheidingsprocedure;
  • of beëindiging van de samenwoning, eventueel in combinatie met het renoveren ervan;
  • het uitvoeren van werken aan een woning of appartement.

Sinds 1 september zijn de toekenningsvoorwaarden van de woonkredieten van het Vlaams Woningfonds verruimd.

Een belangrijke wijziging zijn de hogere maximum toegelaten verkoopwaarden van de woningen in diverse steden en gemeenten. Afhankelijk van de ligging van de woning of het appartement stijgt de toegelaten verkoopwaarde met 10 % tot 20 %. Ter illustratie: voor een gezin met 2 kinderen bedragen deze waarden sinds 1 september respectievelijk 244.200 of 266.400 euro.
Voorts wordt de bijkomende verhoging uitgebreid naar alle kinderen jonger dan zes jaar.

Bij het Vlaams Woningfonds kan men tot 100 % van aankoopprijs lenen, of het bedrag van de waarde van de woning indien die lager is dan de aankoopprijs. Sinds september kan eventueel ook worden bijgeleend voor de registratierechten en notariskosten.

De rentevoet is bijzonder gunstig en bovendien niet afhankelijk van de looptijd van het krediet of het afsluiten van bijkomende verzekeringen. Men geniet onmiddellijk van dit tarief, onderhandelen hierover hoeft dus niet!

Andere belangrijke troeven van de woonkredieten zijn:

  • beperkte dossierkost en lagere kredietaktekosten;
  • kosteloze schatting;
  • geen bancaire verplichtingen;
  • lenen voor verbouwingen zonder reserveringskosten.

Als u in het Vlaamse gewest een woning wenst te huren, kunt u voor de financiering van de huurwaarborg bij het Vlaams Woningfonds ook terecht voor een renteloze huurwaarborglening (met uitzondering van sociale woningen).

Alle geactualiseerde informatie over de kredieten van het Vlaams Woningfonds, de openingsuren, de telefoonnummers en adressen van de diensten vindt u op de website www.vlaamswoningfonds.be. Daar kunt u online ook een afspraak maken.

woensdag 25 september 2019 9.54 u.