Thuisblijfpakketten voor kinderen en jongeren in kansarmoede

De Herentse jeugddienst verdeelt maar liefst 125 pakketten voor kinderen en jongeren in kansarmoede

Dat de coronamaatregelen een grote impact hebben, moeten we u niet meer vertellen. Ook de vrijetijdsbeleving van kinderen en jongeren komt hierbij in het gedrang. Kinderen en jongeren uit gezinnen die leven in kansarmoede hebben het in deze periode misschien wel extra moeilijk. Beschikken over een grote tuin om in buiten te spelen, een (eigen) computer om huiswerk te maken of een film te kijken, voldoende spelmateriaal, is namelijk niet voor iedereen weggelegd. En dat beseffen we maar al te goed!

De Herentse jeugddienst besloot om aan die gezinnen tegemoet te komen via thuisblijfpakketten voor alle Herentse kinderen en jongeren in kansarmoede, tussen 2,5 en 18 jaar. In samenwerking met Stapje in de Wereld, Huis van het Kind en het Sociaal Huis zullen zo maar liefst 125 thuisblijfpakketten verdeeld worden.

Nieuwsgierig naar de inhoud van deze pakketten? In elk pakket zit uiteenlopend materiaal, gaande van potloden, stiften en gekleurd papier, tot een frisbee, waterballonnen en zaaigoed. Aan een gezinspakket werd bijvoorbeeld een gezelschapsspel toegevoegd.

We willen deze personen bedanken voor hun bijdragen aan de pakketten: Cockx kantoormateriaal voor de potloden en andere gadgets, De Smederij voor de ballonnen, Silke Troch voor de knuffeldieren, Toerisme Vlaams-Brabant voor de wandel- en fietskaarten, en Logo Oost-Brabant voor het promotiemateriaal.

De pakketten zullen in deze week verdeeld worden onder alle gezinnen.

woensdag 20 mei 2020 14.56 u.
Sluiten

De Kouter op afspraak en met een mondmasker

U bent welkom in De Kouter, maar enkel op afspraak. Als u naar De Kouter komt moet u een mondmasker dragen en komt u het liefste alleen tenzij u begeleiding nodig hebt. Respecteer de andere voorzorgsmaatregelen.

Om uw en onze contacten te beperken vragen we uw bezoek aan De Kouter uit te stellen als dat kan en het thuisloket te gebruiken. Daar kunt u heel wat dienstverlening van thuis uit aanvragen. Voor de dagelijkse werking helpt de gemeente u graag telefonisch verder. Meer info over het coronavirus vindt u hier.