Thuisblijfpakketten voor kinderen en jongeren in kansarmoede

De Herentse jeugddienst verdeelt maar liefst 125 pakketten voor kinderen en jongeren in kansarmoede

Dat de coronamaatregelen een grote impact hebben, moeten we u niet meer vertellen. Ook de vrijetijdsbeleving van kinderen en jongeren komt hierbij in het gedrang. Kinderen en jongeren uit gezinnen die leven in kansarmoede hebben het in deze periode misschien wel extra moeilijk. Beschikken over een grote tuin om in buiten te spelen, een (eigen) computer om huiswerk te maken of een film te kijken, voldoende spelmateriaal, is namelijk niet voor iedereen weggelegd. En dat beseffen we maar al te goed!

De Herentse jeugddienst besloot om aan die gezinnen tegemoet te komen via thuisblijfpakketten voor alle Herentse kinderen en jongeren in kansarmoede, tussen 2,5 en 18 jaar. In samenwerking met Stapje in de Wereld, Huis van het Kind en het Sociaal Huis zullen zo maar liefst 125 thuisblijfpakketten verdeeld worden.

Nieuwsgierig naar de inhoud van deze pakketten? In elk pakket zit uiteenlopend materiaal, gaande van potloden, stiften en gekleurd papier, tot een frisbee, waterballonnen en zaaigoed. Aan een gezinspakket werd bijvoorbeeld een gezelschapsspel toegevoegd.

We willen deze personen bedanken voor hun bijdragen aan de pakketten: Cockx kantoormateriaal voor de potloden en andere gadgets, De Smederij voor de ballonnen, Silke Troch voor de knuffeldieren, Toerisme Vlaams-Brabant voor de wandel- en fietskaarten, en Logo Oost-Brabant voor het promotiemateriaal.

De pakketten zullen in deze week verdeeld worden onder alle gezinnen.

woensdag 20 mei 2020 14.56 u.
Sluiten

Coronavirusmaatregelen

De gemeentelijke diensten werken deels van thuis uit en deels met een minimale personeelsbezetting in De Kouter tot nader order. Voor bepaalde dienstverlening kunt u opnieuw online een afspraak maken. De mailberichten worden regelmatig gelezen en behandeld hoewel het even kan duren. Hebt u een dringende vraag voor het lokale bestuur bel dan 016 85 30 20 of mail naar info@herent.be. Er is telefoonpermanentie tijdens de kantooruren: 8.30 – 12 uur, 14 - 16 uur en op maandagavond 17.30 – 19.45 uur, vrijdag tot 12 uur.
Voor vragen i.v.m. corona bel naar 0800 14 689.
Volg onze website. Hartelijk dank voor uw begrip.