Thematafels in de bib

Elke maand vind je in de bib in de jeugd- en volwassenenafdeling een thematafel over een bepaald onderwerp. De bibliotheekmaterialen op die tafels mag je natuurlijk ontlenen.

Thematafel volwassenen:

Vanaf maandag 2 mei kan elke lener van de bibliotheek naar aloude traditie een pakketje afgevoerde tijdschriften (oude jaargangen) meenemen naar huis. U kunt de tijdschriften gerust gebruiken als vakantielectuur, om afbeeldingen of teksten uit te knippen, om ideeën op te doen of gewoon om te bewaren, want u hoeft ze niet terug te brengen naar de bibliotheek. Dus wie graag enkele exemplaren van Flair, Humo, VT Wonen, Knipmode,… wil, kan vanaf 2 mei terecht in de bibliotheek.

Thematafel jeugd:

Onze samenleving is divers en wordt alsmaar meer divers. Boeken zijn spiegels. Kinderen lezen om zichzelf te herkennen, te vinden en te begrijpen.

Waar vinden kinderen met een beperking hun spiegel, of kinderen in armoede, of kinderen met overgewicht, of kinderen met twee mama’s of met maar één papa?

Op de boekentafel in de bib vinden jullie een aanbod dat zoveel mogelijk verhalen toont waarin alle kinderen zich kunnen herkennen en hun blik op de wereld open trekken.

maandag 2 mei 2022 15.30 u.