Subsidie voor bijenvriendelijke acties

De gemeente Herent wil de leefomstandigheden van bijen verbeteren en burgers, landbouwers en ondernemingen sensibiliseren over de belangrijke rol die deze kleine beestjes spelen. Met een gloednieuwe subsidie ondersteunt de gemeente Herent burgers en verenigingen die bijenacties organiseren.

Wat zijn bijenacties?

Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van bijenvriendelijke bloemenzaadzakjes, een burenactie om gezamenlijk bijenvriendelijke geveltuinen aan te leggen, het bouwen van een insectenhotel in combinatie met de aanplant van en bijenvriendelijke haag, de organisatie van een imkerbezoek
en nog veel meer. Een uitgebreide lijst van suggesties kunt u vinden op www.herent.be maar u bent volledig vrij om te kiezen waarvoor u de subsidie aanvraagt, zolang ze maar kadert binnen het bijenactieplan van de gemeente Herent.

Projectsubsidie

Alle voorwaarden, de werkwijze en andere details kunt u eveneens op de webpagina vinden: www.herent.be/bijenacties_subsidie.

De projectsubsidie vergoedt (een deel van) de onkosten van het initiatief (afhankelijk van het aantal aanvragen en totaal aangevraagde budget) en wordt steeds op voorhand aangevraagd via het digitale aanvraagformulier.

Met vragen neemt u contact op met de milieudienst via 016 85 30 20 of milieu@herent.be

maandag 29 maart 2021 15.56 u.