Studeren in Herent

Elke blokperiode bieden we vanuit de gemeente een plek aan waar jongeren kunnen studeren en/of werken. We kijken verder dan enkel en alleen een studieplek aan te bieden. We creëren een plek waar er ook aandacht is voor ontspanning, ontmoeten en waar er verbinding is met andere studenten. Waarbij we ook kijken naar het mentaal welzijn van elke jongere.

Wanneer wordt er gestudeerd?

In deze blokperiodes voorziet de gemeente een locatie

  • kerstblok: vanaf de derde week december tot eind januari
  • zomerblok: vanaf de derde week mei tot eind juni
  • tweede zit: de hele maand augustus

Waar kan je wanneer terecht?

Voor de huidige periode ben je vanaf 19 december welkom in sportcomplex De Kempen. Mechelsesteenweg 634, 3020 Herent. Dit elke weekdag van 8u30 tot 19u. Met uitzondering van maandag. Dan ben je welkom vanaf 10u. Er kan niet gestudeerd worden in de weekends.

In de blokperiodes ben je welkom van 8.30 tot 22 uur tijdens de week en van 8.30 tot 19 uur tijdens de weekends. 

Let op: dit gaat over de uren voor de locatie die de gemeente aanbiedt. Andere locaties in samenwerking met de gemeente kunnen verschillen van uur.

Voorwaarden

Het aanbieden van studie- en stille ruimtes in Herent is een samenwerking tussen de jeugddienst, de jeugdraad en de studenten. Samen proberen we die moeilijke periode toch iets dragelijker te maken.

Als je komt studeren, sta je mee achter onze visie. Er is een gedeelde verantwoordelijkheid voor het gebruik van de studieruimtes.

Meer info

Meer informatie op onze Facebookpagina