Studeren in Herent

Elke blokperiode bieden we vanuit de gemeente een plek aan waar jongeren kunnen studeren en/of werken. We kijken verder dan enkel en alleen een studieplek aan te bieden. We creëren een plek waar er ook aandacht is voor ontspanning, ontmoeten en waar er verbinding is met andere studenten. Waarbij we ook kijken naar het mentaal welzijn van elke jongere.

Wanneer wordt er gestudeerd?

In deze blokperiodes voorziet de gemeente een locatie

  • kerstblok: vanaf de derde week december tot eind januari
  • zomerblok: vanaf de derde week mei tot eind juni
  • tweede zit: de hele maand augustus

Waar kan je wanneer terecht?

In de blokperiodes ben je welkom van 8.30 tot 22 uur tijdens de week en van 8.30 tot 19 uur tijdens de weekends. 

Let op: dit gaat over de uren voor de locatie die de gemeente aanbiedt. Andere locaties in samenwerking met de gemeente kunnen verschillen van uur.

Voor de komende blokperiode kan je terecht in zaal De Nok in De Wildeman. Schoolstraat 15, 3020 Herent vanaf dinsdag 1 augustus tot en met donderdag 31 juli. (Met uitzondering van 9 augustus in de voormiddag.)

Voorwaarden

Het aanbieden van studie- en stille ruimtes in Herent is een samenwerking tussen de jeugddienst, de jeugdraad en de studenten. Samen proberen we die moeilijke periode toch iets dragelijker te maken.

Als je komt studeren, sta je mee achter onze visie. Er is een gedeelde verantwoordelijkheid voor het gebruik van de studieruimtes.

Meer info

Meer informatie op onze Facebookpagina