Stroomversnellers

In 2018 werden alle steden en gemeenten in Vlaanderen door het Vlaams Energieagentschap uitgenodigd om lokale energieprojecten naar voor te schuiven in een stemwedstrijd. Met veel plezier kunnen we nu melden dat het eerste project met ondersteuning van de Stroomversnellerssubsidie is beëindigd.

Met stemmen van minstens 1% van hun volwassen inwoners konden de steden en gemeenten aanspraak maken op een startkapitaal tot 1 euro per inwoner.

Onze gemeente schoof de energetische verbouwing van een gebouw van scouts Diependaal en het plaatsen van muurisolatie bij de zaal van de vzw Dansaccent naar voor. Toen de publiekscampagne van start ging, schoot de gemeente Herent erg sterk uit de startblokken: wij waren immers de eerste Vlaams-Brabantse gemeente die haar doel van 1% bereikt had. Sterker nog: Herent haalde op het einde van de campagne procentueel de meeste stemmen (t.o.v. het aantal inwoners) in heel Vlaanderen!
Dat had natuurlijk te maken met de geweldige projecten die werden geselecteerd, maar was vooral het resultaat van het enthousiasme waarmee de inwoners de projecten richting succes stemden…

Met veel plezier kunnen we nu melden dat het eerste project met ondersteuning van de Stroomversnellerssubsidie is beëindigd: Dansaccent vzw werd immers in een gloednieuw isolatiejasje gestoken!
In de winter zullen ze het vanaf nu warm genoeg houden en in de zomer zullen ze de warmte beter buiten houden. Zo drukken ze niet alleen de energiefactuur, maar kunnen de dansers en danseressen in alle comfort het beste van zichzelf blijven geven.

donderdag 21 november 2019 13.21 u.