Hulp aan getroffenen overstromingen

Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique coördineren samen de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen van vorige week. Wilt u graag helpen dat kan met financiële steun of als crisisvrijwilliger.

Het Rode Kruis lijst nu in eerste instantie de heel concrete noden in de getroffen regio’s op. Op basis van die analyse zullen concrete noodhulpacties ondernomen worden.

Hoe kunt u helpen?

Financiële solidariteit

Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kunt u uw gift storten. (BIC: BPOTBEB1)

Voor een giftbedrag vanaf 40 euro op jaarbasis ontvangt u een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45% fiscaal aftrekbaar. 

Als vrijwilliger meewerken

Er zal nood zijn aan veel handen. Meldt u hier aan als kandidaat vrijwilliger en het Rode Kruis houdt u verder op de hoogte over de taken die zich aandienen.

Wilt u als bedrijf een bijdrage leveren, contacteer dan relatiebeheer@rodekruis.be.

Goederen doneren: goed idee? 

We appreciëren de bereidheid van de mensen om in actie te schieten en talrijke initiatieven te nemen. We krijgen veel vragen over waar en hoe er goederen kunnen gedoneerd worden. We zijn nog in de acute fase: de lokale overheden brengen de schade in kaart. Dat vraagt nog even tijd. We vragen jullie geduld en vragen om geen goederen binnen te brengen. Als we de schade en noden kennen, zullen we gericht helpen en op dat moment ook communiceren.

Meer info vindt u op deze pagina van het rode kruis

maandag 19 juli 2021 10.12 u.