Secundair Onderwijs in Veltem-Beisem, infosessie, GEANNULEERD

Er komt een eerstegraads- of middenschool in de dorpskern van Veltem-Beisem. Wilt u graag meer weten? Op 31 maart 2020 is er een infomoment over de concrete uitwerking van de nieuwe school in Veltem-Beisem.

Er komt een eerstegraads- of middenschool in de dorpskern van Veltem-Beisem. De nieuwe school wordt gevestigd in het klooster van de Zusters Annonciaden en biedt plaats aan zo’n 300 leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het secundair onderwijs. De opening van de nieuwe school was, onder voorbehoud, gepland voor september 2021. Ondertussen blijkt die datum niet meer haalbaar te zijn. De opening van de nieuwe school schuift op naar september 2022.

De oprichting van deze eerstegraadsschool lost mee het capaciteitsprobleem van de stad Leuven op en geeft jonge tieners uit onze gemeente en uit de omstreken de kans om veilig in de eigen buurt school te lopen.

Gaat uw dochter/zoon binnenkort naar het secundair onderwijs?
De komst van de middenschool biedt heel wat voordelen. Een goed uitgebouwde samenwerking met de basisscholen in en rond Herent kan de doorstroming van basisonderwijs naar secundair onderwijs vlotter laten verlopen. Door de nabijheid van de vele secundaire scholen rond Herent en Leuven kunnen jongeren er zich gericht oriënteren naar de tweede graad.

Het project is in handen van KSLeuven, de ‘Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Leuven’.

Wilt u graag meer weten over de eerstegraadsschool?
Op 31 maart is er een infomoment over de concrete uitwerking van de nieuwe school in Veltem-Beisem.

Plaats: GC De Wildeman, Schoolstraat 15, Herent

  • 1ste sessie: 17.30 uur
  • 2de sessie: 19.30 uur

Met vragen over de eerstegraadsschool kunt u bij danny.pijls@ksleuven.be (coƶrdinerend directeur) en inge.delafortrie@ksleuven.be (projectcoƶrdinator) terecht.

maandag 9 maart 2020 13.30 u.