‘Scouts Diependaal’ en ‘Dansaccent’ vallen in de prijzen!

De winnaars van de actie ‘Overal Stroomversnellers’ van het Vlaams Energie Agentschap zijn bekend! Met veel plezier schenkt het gemeentebestuur een startkapitaal van in het totaal 21.372 euro aan scouts Diependaal en Dansaccent voor de duurzame maatregelen die ze in 2019 zullen uitvoeren.

De publiekscampagne ‘Overal Stroomversnellers’ liep van 28 augustus tot 7 oktober. Inwoners van Herent hebben in het totaal 915 stemmen uitgebracht. Onze gemeente behaalde zo in verhouding het grootste aantal stemmen van alle lokale besturen in Vlaams-Brabant!

Van harte bedankt om uw stem uit te brengen en van deze campagne mee een succes te maken!

De scouts van Diependaal zijn in september met een AKABE-werking begonnen en hebben grootse plannen. Het gebouw waar de groep kinderen en jongeren vergadert, wordt grondig gerenoveerd. De werken omvatten onder andere isolerende maatregelen, de vernieuwing van verwarming, ramen, deuren, elektriciteit en verlichting.

vzw Dansaccent betrok in 2005 het vroegere gemeentelijke zwembad, dat werd omgebouwd tot een grote danszaal. Toen werden de vloer en het dak geïsoleerd, maar met dat startkapitaal van ‘Overal Stroomversnellers’ kan de vzw nu ook de muren isoleren.

Al die maatregelen zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing en brengen bovendien ook heel wat comfort met zich mee… Succes met de werken!

woensdag 9 januari 2019 13.45 u.